Voor alle kinderen worden er activiteiten bedacht die ze zowel thuis als op het kinderdagverblijf kunnen doen. Elke dag mailen we de ouders leuke activiteiten toe die ze samen met de kinderen kunnen doen om zo in de lockdown de kinderen kunnen bezig houden.

Activiteiten voor de thuisblijvers in coronatijd

Om toch contact te houden met de kinderen thuis gedurende de lockdown mailen we dagelijks leuke activiteiten naar de ouders en kinderen toe. Dit zijn bijvoorbeeld knutsel activiteiten, maar kunnen ook voorleesverhalen zijn of kleine opdrachtjes. Zo kunnen ouders even hun kind(eren) afleiden met deze activiteiten.

Weer open

Maar we hopen natuurlijk dat we 18 januari weer open zijn voor alle kinderen, want we missen jullie wel heel erg en we zien ook dat veel kinderen het heel erg nodig hebben. De regelmaat, hun vriendjes en vriendinnetjes zien. De sociale bezigheden en contacten zijn heel erg belangrijk, ook voor deze jonge leeftijd.

Helaas zijn we door de al gehele lockdown dicht van 15 december tot en met hopelijk 17 januari 2021. In de lockdown periode doen we wel erg leuke activiteiten met de kinderen zodat het voor de kinderen niet veel anders is. Wel missen we alle andere kinderen. We hopen dat we 17 januari weer voor iedereen open gaan en dat de lockdown voorbij is.

Noodopvang

Jillz Kinderdagverblijf is gesloten maar wel open voor noodopvang. Dat betekend dat we alleen kinderen opvangen waarvan ouders werken in cruciale en vitale beroepen. Het coronavirus heeft grote gevolgen voor u als ouder en de kinderopvang als geheel. De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. Er is nood opvang voor kinderen van wie 1 of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen in een kwetsbare positie.

Doelgroep noodopvang

Noodopvang is beschikbaar voor:

  • kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
  • kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

Randvoorwaarden noodopvang

  • Nood opvang die door een kinderopvangorganisatie wordt geboden is alleen beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben met de kinderopvang.
  • Deze noodopvang geldt enkel en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken.

Let op: dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.

Aanbieders noodopvang

  • Nood opvang wordt altijd geboden door scholen en kinderopvangorganisaties (dagopvang en BSO) wanneer er kinderen zijn die hier recht op hebben. Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.
  • Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de kinderopvang gedurende de reguliere openstellingstijden van de kinderopvang.
  • Daarnaast kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen voor benodigde opvang in avond, nacht en weekend terecht bij hun gastouder.
Voor meer antwoorden op de nood opvang zie de pagina van de Rijksoverheid.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.