Bij Jillz Kinderdagverblijf doen we leuke activiteiten voor de kinderen. Groot of klein dat maakt voor ons niks uit. Door het mooie weer hebben we met de kinderen een strand na gemaakt.

Strand

De kinderen vinden het altijd erg leuk om met zand te spelen. Daarom hebben we met de kinderen een strand nagemaakt. Eerst hebben de kinderen de zee geschilderd. Dat mogen ze doen zoals ze zelf willen. Sommige hebben het papier helemaal blauw geschilderd de andere maar een paar strepen.

Daarna mochten ze met wat lijm strepen op het papier maken. Als het lijm bijna droog was hebben de kinderen zand van buiten gepakt en dat op het lijm gestrooid.

Daarna het zand wat eraf valt weg laten waaien buiten en allen het zand wat plakt laten opdrogen.

toen het klaar was zag je een hele mooie, heerlijke strand met een blauwen zee. De kinderen riepen allemaal in koor, ik wil naar het strand, zullen we met zijn allen naar het strand gaan.

Daar hadden we natuurlijk allemaal heel veel zin in. We hebben ook een liedje gezongen over het strand. Dat is het favoriete liedje van alle kinderen. Olifantje op het strand.

In gedachten waren we allemaal op het strand.

Natuur

We hebben nog meer leuke activiteiten met de kinderen gedaan. bijvoorbeeld aardbeien plukken. Kijken en onderzoeken hoe een bij eruit ziet. Hoeveel strepen heeft hij, hoeveel pootjes heeft hij. Welke kleuren heeft hij. De kinderen vonden het erg spannend om naar een mooie, dikke bij te kijken.

Voor meer foto’s zie hier.