De kinderen hebben heerlijke zelfgemaakte appelflappen gebakken. Eerst de appel snijden en dan met wat kaneel en rozijntjes in het deeg vouwen. De kinderen hebben het zoveel mogelijk zelf gedaan. Zo leren ze met verschillende materialen, structuren te werken en te voelen.

Appelflappen maak je heel gemakkelijk zelf. Want zeg nou zelf, zelfgemaakte zijn echt het lekkerst.

Appelflappen mogen bij ons absoluut niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Trouwens niet alleen bij de jaarwisseling hoor, ze zijn altijd goed! Wil je weten hoe je zelf de lekkerste appelflappen maakt? Kijk dan gauw verder.

 Recept

Recept voor 10 appelflappen
Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 2 appels
  • 10 bladerdeegplakjes (ontdooid)
  • 1 tl kaneel
  • evt. rozijnen
  • klein beetje melk of ei

 Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Besprenkel de stukjes appel eventueel met wat citroensap (zodat ze niet bruin worden) en breng de stukjes appel op smaak met rozijntjes en kaneel. Goed mengen! Snijd alle bladerdeeg plakjes schuin doormidden zodat er twee driehoekjes ontstaan. Schep met een lepel ongeveer 2 theelepels van het appelmengsel op het bladerdeeg. Leg het andere stukjes bladerdeeg er bovenop en duw de zijkanten dicht met je handen of een vork. Ga zo door totdat je alle appelflappen hebt gemaakt. Zet de appelflappen voor circa 20 minuten in de oven.

Je kan de flap warm of koud eten beide zijn heerlijk.

Voor meer foto’s zie hier.