Voor de allerkleinste hebben we een babyspeelmat aangeschaft, de kleintjes vonden het super leuk, ze waren heel aandachtig aan het onderzoeken wat ze allemaal zagen.

Om de ontwikkeling van baby’s te stimuleren doen we verschillende baby oefeningen. zoals hier verschillende voorwerpen die de baby moet pakken. Zo proberen we op speelsewijze baby oefeningen te doen.

Uitdagen

De baby’s maar ook de kinderen worden uitgedaagd door bijvoorbeeld het speelgoed wat verder weg te leggen of moeilijker te pakken is, zo moeten ze iets meer hun best doen en wordt de uitdaging leuker voor ze. Babyoefening doen we daarom ook regelmatig. Door meer personeel op de groep is da ook mogelijk. Ons beleid over van alles kan je hier lezen.

Fijne motoriek

De fijne motoriek omvat de kleine bewegingen. Hiervoor gebruikt men de handen en de vingers om voorwerpen te grijpen en te manipuleren. Bijvoorbeeld tekenen, schrijven, knippen.

Ontwikkeling van de fijne motoriek

De basis van de fijne motoriek wordt al vroeg gelegd: je baby grijpt naar alles wat los en vast zit. Eerst met zijn hele hand, wat later met duim en wijsvinger. Die motorische vaardigheden breiden zich steeds meer uit, tot de kleinste voorwerpen niet meer veilig zijn voor je kind.

Wat is fijne motoriek?

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Hierbij is er een onderscheid tussen de grove en fijne motoriek. De grove motoriek gaat over grove bewegingen, zoals zwaaien, wijzen, rollen, kruipen en lopen. Bij de fijne motoriek draait het allemaal om de fijne bewegingen: tekenen, knippen, met een lepel eten of het vasthouden van een potlood.

Voelen, aanraken en vastpakken: al deze vaardigheden helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Tegelijkertijd worden ook de zintuigen getraind: tijdens het aanraken en vastpakken van voorwerpen ontwikkelt je baby ook zijn tastzin. De motorische ontwikkeling én de zintuigelijke ontwikkeling gaan dus hand in hand.

Ontwikkeling

Langzaam maar zeker krijgt je kind er steeds meer motorische vaardigheden bij. Grijpt of slaat hij eerst nog ongecontroleerd, met zes maanden pakt hij al voorwerpen op mét gebruik van zijn duim, en onderzoekt hij ze grondig. Een paar maanden later krijgt hij de pincetgreep onder de knie en pakt hij zonder problemen een rozijntje van de grond. De pincetgreep is het oppakken van iets kleins met duim en wijsvinger. De eerste stappen in de ontwikkeling van de fijne motoriek zijn gezet.

Er zijn weer nieuwe baby’s bij JIllz Kinderdagverblijf gestart. Zo leuk om broertjes en zusjes van de oudere kinderen te zien, maar ook nieuwe baby’s zijn weer aangenomen. Om de groei en de ontwikkeling van het kind te volgen en zien is prachtig om te zien.

Groei en ontwikkeling

Jillz doet veel aan de ontwikkeling van baby’s. Dagelijks proberen we de baby’s uit te dagen met activiteiten die voor hun geschikt zijn, maar we geven de kinderen ook rust en regelmaat. We volgen ook hun eigen ritme.Doordat het een verticale groep is, lijkt het op een gezinssituatie en leert men sneller omdat ze de groteren kinderen observeren. De grote kinderen leren weer van de kleintjes door lief en geduld met ze te hebben.

In het pedagogisch beleidsplan staat de visie van Jillz Kinderdagverblijf omschreven. Deze visie richt zich op de ontwikkeling van kinderen en de rol die het kinderdagverblijf hierbij speelt. Ons pedagogisch beleid is gebaseerd op de visies van de vooruitstrevende pedagogen Thomas Gordon, Reggio Emilia en Maria Montessori. Uitgangspunt is dat kinderen gestimuleerd en geprikkeld worden in fantasie en ontwikkeling. Het volledige plan en onze protocollen liggen ter inzage op ons kantoor.

Alle kinderen worden 1 keer per jaar geobserveerd volgens een observatieprotocol. Hierin wordt beschreven hoe kinderen zich ontwikkelen op motorisch, cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Ook wordt gekeken hoe kinderen zich voelen bij Jillz Kinderdagverblijf. Tijdens een 10-minutengesprek wordt de ontwikkeling van het kind besproken met de ouder(s).

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Jillz Kinderdagverblijf is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Jillz Kinderdagverblijf heeft 2 groepen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderdagverblijf Amstelveen Lindenlaan

Wij zijn al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderopvang Amstelveen Benderslaan

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 2-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.