Balanstraining van de kinderen. We zijn met de Pikler balansboog de kinderen hun balanstraining aan het ontwikkelen. De kinderen vinden het erg leuk om het uit te proberen. Bij sommige kinderen lukte het niet meteen maar al snel kregen zij het te pakken. Leuk om te zien.

Pikler visie

Pikler’s denkbeelden, werkwijze en ‘raadgevingen’ klinken zo logisch en zonneklaar. Toch blijkt de uitvoering ervan in de praktijk van alle dag, het zij in het gezin of in het kinderdagverblijf nog niet zo vanzelfsprekend. Wat is haar geheim?

Emmi Pikler

Emmi Pikler vertrouwde volledig op haar kindbeeld, dat van het competente kind; de nieuwsgierige baby die wil leren en ontwikkelen.
Het beeld wat je van een baby hebt, bepaalt je handelen. Voor veel volwassenen is het lastig om het kind zijn eigen zelfstandige leerproces te gunnen, omdat ze een beeld hebben van een afhankelijke baby die ze alles moeten leren.

Natuurlijk is de volwassene verantwoordelijk voor hoe hij/zij het leven van de baby en peuter vormgeeft. De manier waarop bepaalt in welke mate de baby zijn ontwikkelingsmogelijkheden optimaal kan benutten.
Uit recent hersenonderzoek blijkt onder meer de waarde van Pikler’s denken over zelfstandige bewegings- en spelontwikkeling voor de vorming van het brein in de eerste levensjaren.

Evenwicht ontwikkelen

Om je evenwicht te ontwikkelen, balanstraining,  kan je de schommeltol gebruiken. In het begin vinden de kinderen het erg spannend en lukt het niet, maar na veel oefenen vinden de kinderen het erg leuk. De schommeltol is Ideaal voor de ontwikkeling van motoriek, beweging, coördinatie en balans, o.a. voor het evenwicht van het kind.

De ontwikkeling van de kinderen vinden we erg belangrijk, we houden dit dan ook erg goed in de gaten via een jaarlijks observatieformulier. Vandaag hebben we met de kinderen hun grove motoriek geoefend. Ze moesten springen van de ene naar de andere hoepel.

Schommeltol

Om de grove motoriek, dit keer voor hun evenwicht, van de kinderen te oefenen hebben we een schommeltol gebruikt. De kinderen konden zelf of met hulp van de pedagogische medewerker schommelen, draaien of gewoon heerlijk in liggen. In het begin was het best lastig maar na een tijdje ging het erg goed, sommige wilde doorgaan met de schommeltol en zo werd hun evenwicht goed getraind.

 

Stimulering ontwikkelingsgebieden

Door verschillende activiteiten worden verschillende ontwikkelingsgebieden gemotiveerd. Bijvoorbeeld de fantasie, cognitieve en de motoriek en als je het gezamenlijk doet ook de sociaal-affectieve ontwikkeling. Zo kan je met een activiteit verschillende gebieden ontwikkelen en waar een kind helemaal niet bij stil staat.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Jillz Kinderdagverblijf is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Jillz Kinderdagverblijf heeft 2 groepen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderdagverblijf Amstelveen Lindenlaan

Wij zijn al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderopvang Amstelveen Benderslaan

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 2-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.