Pedagogisch beleid

Visie & speerpunten

Pedagogisch beleid

In het pedagogisch beleidsplan staat de visie van Jillz Kinderdagverblijf omschreven. Deze visie richt zich op de ontwikkeling van kinderen en de rol die het kinderdagverblijf hierbij speelt. Ons pedagogisch beleid is gebaseerd op de visies van de vooruitstrevende pedagogen Thomas Gordon, Reggio Emilia en Maria Montessori. Uitgangspunt is dat kinderen gestimuleerd en geprikkeld worden in fantasie en ontwikkeling. Het volledige plan en onze protocollen liggen ter inzage op ons kantoor.

Alle kinderen worden 1 keer per jaar geobserveerd volgens een observatieprotocol. Hierin wordt beschreven hoe kinderen zich ontwikkelen op motorisch, cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Ook wordt gekeken hoe kinderen zich voelen bij Jillz Kinderdagverblijf. Tijdens een 10-minutengesprek wordt de ontwikkeling van het kind besproken met de ouder(s).

Pijlers uit ons beleid

 • Sociale en motorische ontwikkelingen van uw kind
  Binnen en buiten het verblijf worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder dans, muziek, MEMO educatief theater en creatief knutselen.
 • Gezonde voeding voor kinderen
  Volkoren brood, zuivel, geen suiker en 2 à 3 keer per week een warme maaltijd. Uiteraard staat goede verzorging, veiligheid en hygiëne bij ons voorop.
 • Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Peuterplein
  Alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters en baby’s van belang zijn, worden gestimuleerd: taal, voorbereidend rekenen, motoriek, expressie en sociale -en emotionele ontwikkeling.
 • Peuterplus
  In 2016 lanceerden wij het programma Peuterplus voor peuters van 3 tot 4 jaar .

VVE-programma

Peuterplein

Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Met de uitdagende activiteiten van het voor- en vroegschoolse Educatie (VVE) programma Peuterplein is dit een feest. Peuterplein is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De activiteiten zijn gericht op het verstandelijk ontwikkelingsniveau van kinderen en ter voorbereiding op de basisschool.

Thema’s Peuterplein

Peuterplein is opgebouwd rondom een aantal projecten met thema’s zoals lente, familie en feest. In de projectboeken worden allerlei activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden voorgesteld. In de boeken staan bijvoorbeeld leuke ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van hoeken in het kinderdagverblijf. De lessen wisselen regelmatig van dag, zodat zoveel mogelijk kinderen aan deze activiteit mee kunnen doen.

De 8 thema’s zijn verdeeld over het gehele jaar. Daarbij is rekening gehouden met pauzes tussen de thema’s. De leidsters krijgen een cursus en worden goed begeleid met cursusmaterialen. Bij elke thema zit een informatiebrief voor de ouders. Peuterplein kan in heterogene groepen worden gebruikt met kinderen van verschillende leeftijden en verschillende taalniveaus. Peuterplein is ontwikkeld op basis van VVE richtlijnen.

Peuterplus

Sinds september 2016 biedt Jillz Kinderdagverblijf een nieuw programma aan voor peuters van 3 tot 4 jaar. De dagelijkse activiteiten van Peuterplus leren de kinderen op een speelse manier om te gaan met zelfstandigheid, oplossingen zoeken en  uitdagingen aangaan. Lees meer over Peuterplus!

Samenwerking met

BSO Kindzijn

Jillz Kinderdagverblijf werkt sinds 2013 actief samen met Buitenschoolse Opvang KindZijn, gevestigd op de Sportlaan in Amstelveen. Zowel op gebied van beleid, als in de praktijk. Meer informatie vindt u op onze pagina Inschrijven.

In het kort uit onze samenwerking zich in de volgende elementen:

 • Overleg en doelen
  1 keer in de 2 maanden komen we samen en nemen we de praktische zaken van onze samenwerking door. Ook bespreken we onze doelen en op welke manieren de kinderen nog meer van onze samenwerking kunnen profiteren.
 • Activiteiten
  We organiseren we regelmatig activiteiten met elkaar.
 • Doorloop Middelbare School
  Wij willen kinderen een vertrouwde doorloop bieden voordat ze naar de middelbare school gaan.
  Personeel

  Pedagogische medewerkers

  Al onze pedagogische medewerkers voldoen aan de eisen van de CAO kinderopvang. Het opleidingsniveau van de pedagogische medewerkers ligt tussen MBO en Universitair.

  Pedagogisch beleid

  Uitgangspunten

  Hieronder een bondige samenvatting van onze uitgangspunten in het pedagogisch beleid.

  Elk kind is uniek en kan zichzelf volledig ontplooien en ontwikkelen
  Wij vinden het belangrijk dat kinderen op hun eigen manier en tempo kunnen groeien. Daarin speelt de omgeving en de activiteiten die wij bieden een grote rol. Hiermee wordt de cognitieve, lichamelijke, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind bewust gestimuleerd.

  Respect, zelfvertrouwen en eigenwaarde
  Wij willen kinderen op een positieve manier stimuleren en aansluiten op hun belevingswereld. Zo wil Jillz Kinderdagverblijf bijdragen aan de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van het kind. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid versus vertrouwen en veiligheid. We zoeken het evenwicht tussen vertrouwen en veiligheid aan de ene kant. En het aangaan van uitdaging aan de andere kant. Veiligheid en geborgenheid bieden de basis voor (zelf)vertrouwen. Uitdagingen vormen de basis voor zelfstandigheid.

  Kwaliteit naar hoge standaarden
  Wij voeren een actief kwaliteitsbeleid en voldoen aan alle richtlijnen en eisen van de overheid ten aanzien van de groepsgrootte, accommodatie, beroepskwalificatie van het personeel, pedagogische beleidsplan, veiligheid en gezondheid. Jillz Kinderdagverblijf staat geregistreerd bij de gemeente Amstelveen en wordt regelmatig door de GGD geïnspecteerd.

  Deskundigheid
  Onze pedagogische medewerkers staan u graag bij met advies en antwoorden op opvoedkundige vragen. Ook brengen we u waar nodig in contact met de juiste instanties voor opvoeding- en ontwikkelingsondersteuning. Elk jaar worden er cursussen gevolgd door het personeel.

  Veiligheid
  Bij Jillz Kinderdagverblijf staat veiligheid hoog in het vaandel. Om deze reden heeft Jillz Kinderdagverblijf de volgende veiligheidsmaatregelen genomen:

   

  • De vloer is voorzien van een antislip laag, dit helpt ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen.
  • We hebben voor alle kinderen een WA afgesloten.
  • Sinds de start van beide groepen zijn in beide panden cameratoezicht te vinden. Er is hiervoor gekozen om de veiligheid te vergroten. Voor zowel de kinderen als de leidsters.

  Gezond en gevarieerd

  Voedingsbeleid

  Kinderen zijn volop in de groei, daarom is het zo belangrijk dat een kind gezond en gevarieerd eet.

  Gevarieerde voeding

  Op Jillz kinderdagverblijf hebben wij hier ons voedingsbeleid op aangepast. Om de kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden variëren we alle eetmomenten op het kinderdagverblijf. Hierbij kijken we goed naar de groentes,  fruitsoorten en het beleg  die al gegeten mogen worden op deze leeftijd.

   

  Warme maaltijden (met natuurlijke ingrediënten)

  Wij bereiden 2 à 3 keer in de week een warme gezonde maaltijd. Elke keer op een andere dag. We koken verse groente, kip/vis/vegetarisch vlees, rijst, couscous of aardappelen. We eten zo gezond en puur mogelijk zonder kunstmatige kleur -of smaaktoevoegingen. De kruiden halen we uit ons zelfgemaakte kruidentuintje.

   

  Vers fruit

  Daarnaast krijgen de kinderen elke dag vers fruit. Ook hierbij streven we naar variatie. Dagelijks krijgen de kinderen banaan, appel en peer en als extra een seizoensfruit. Zo laten we de kinderen kennis maken met verschillende fruitsoorten.

  Volkoren brood, crackers & rauwkost

  Daarnaast eten wij op de andere dagen fijn volkoren brood met gevarieerd (vegetarisch)beleg.

  Ook hebben wij de yoghurt vervangen door crackers met gezonde smeersels en rauwkost. Dit hebben wij gedaan, omdat kinderen door de dag heen al veel zuivel binnen krijgen. Ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe smaken. De kinderen zijn al goed gewend en kunnen nu lekker genieten van een crackertje met avocado of groene tapenade. Ook de rauwkost hebben we uitgebreid met veel verschillende smaakjes, zoals olijven en augurken.

   

  Zelf eten maken

  Wij vinden het belangrijk om de kinderen te betrekken bij de eetmoment. Dit doen wij door ze veel zelf te laten doen. Zo kunnen ze zelf het brood smeren, helpen bij koken, helpen met afruimen of afwassen. Ook ondernemen we verschillende kookactiviteiten. De kinderen vinden dit erg leuk, waardoor zij nog meer plezier beleven aan de een gezonde voeding.

  Blog

  Ons laatste nieuws!

  In onze blog vertellen we u graag wat er gaande is op onze 2 kinderdagverblijven in Amstelveen. Zo leest u welke leuke activiteiten we hebben ondernomen met de kinderen; wat voor nieuwe programma's we aan onze opvang hebben toegevoegd; en welke ontwikkelingen er zijn bij Jillz Kinderdagverblijf.

  Locaties

  LINDENLAAN

  Lindenlaan 388
  1185 NM Amstelveen
  020 822 18 83

  BENDERSLAAN

  Benderslaan 2
  1185 EK Amstelveen
  06 39 768 529

  KvK: 78448891

  Stel uw vraag!

  Wij horen graag van u! In dit contactformulier kunt u eenvoudig uw vragen en/of opmerkingen stellen. Uw kindje inschrijven kan via het aanmeldingsformulier.