Peuterplus

In september 2016 heeft Jillz Kinderdagverblijf een nieuw Peuterplus-programma opgericht, speciaal voor peuters!

Wat is Peuterplus?

Ons nieuwe programma ‘Peuterplus’ is speciaal ontwikkeld voor kinderen van (bijna) 3 tot 4 jaar. Peuterplus biedt activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling en interesses van de peuters. Tijdens de activiteiten krijgen de peuters meer verdieping en gaan we net een stapje verder met uitleg en opdrachten dan bij de baby’s en de dreumesen.

De aangeboden activiteiten bij Peuterplus zijn afgestemd op de leeftijdsfase van de peuters en zorgen voor meer plezier en uitdaging. Ze zullen samen spelen, van elkaar leren, zich ontwikkelen, groeien en ervaringen opdoen. Dit alles in een veilige en vertrouwde omgeving. Voor sommige peuters biedt het programma net dat extra steuntje in de rug. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden en stimuleren de peuters hier uiteraard in.

Wat betekent dit in de praktijk?

Elke dag worden er meerdere leuke, nieuwe activiteiten aangeboden aan de kinderen vanaf 3 jaar. Deze worden in groepjes uitgevoerd.

De Peuterplus activiteiten zullen vaak in de middag plaats vinden tijdens een kringmoment op de groep. Elke keer wordt er een ander thema aangesneden. Tijdens de kring worden verschillende onderwerpen en voorwerpen besproken die passen bij het thema. Door de onderwerpen in een kring aan te snijden wordt er op een speelse en leuke manier meer aandacht en concentratie gevraagd van de kinderen.

Ook zullen er door de dag heen Peuterplus activiteiten aangeboden worden. Zo oefenen we elke ochtend het liedje over de dagen van de week en kijken we samen welke datum het is. Daarnaast gaan we met een aantal kinderen tellen. En helpen anderen met afruimen of koken. Ook tijdens het knutselen dagen we de peuters verder uit door te oefenen met knippen, prikken en de pengreep.

Op deze manier blijft het kinderdagverblijf ook voor de grotere peuters een uitdagende plek waar ze elke dag weer nieuwe dingen onder begeleiding van enthousiaste en deskundige pedagogisch medewerkers

Wat levert het de peuters op?

Tijdens de activiteiten worden de peuters op hun zelfstandigheid aangesproken. Ook wordt er van de peuters meer concentratie gevraagd. De peuters verrichten doelgerichte handelingen om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Ook ervaren ze hoe ze deze vaardigheden en leermomenten in de toekomst gericht kunnen toepassen. Daarnaast leren ze zelf naar oplossingen te zoeken en deze ook in andere situaties toe te passen. Ieder kind mag zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier ontwikkelen. Tijdens de activiteiten stimuleren onze pedagogisch medewerkers de peuters door ze op een positieve manier te benaderen.

En heel belangrijk: we zorgen er natuurlijk voor dat de peuters lol hebben!