Bellenblaas met water. Je kan hele leuke dingen doen met een bak met water als het bijvoorbeeld te koud is om buiten te spelen. of geen lekker weer is.

Water spelen

Het is zo lekker weer dat de kinderen met water spelen op de groep.

Visje vangen

Met water spelen vinden kinderen altijd fijn en lekker. En met dit mooie weer is dat ook heel leuk. De kinderen mochten verschillende plastic spulletjes in water doen en dat eruit vissen. Dolle pret natuurlijk dat je lekker nat mag worden. Met verschillende dingen kan je bellenblaas spelen, bijvoorbeeld zoals wij gedaan hebben met een rietje.

Tips voor speelbegeleiding

Om kinderen te begeleiden tijdens het spel is best ingewikkeld en wordt ook veel van een Pm of ouder gevraagd. Voor handige tips zie hier de link.

Fijne motoriek

De basis van de fijne motoriek wordt al vroeg gelegd: je baby grijpt naar alles wat los en vast zit. Eerst met zijn hele hand, wat later met duim en wijsvinger. Die motorische vaardigheden breiden zich steeds meer uit, tot de kleinste voorwerpen niet meer veilig zijn voor je kind.

Wat is fijne motoriek?

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Hierbij is er een onderscheid tussen de grove en fijne motoriek. De grove motoriek gaat over grove bewegingen, zoals zwaaien, wijzen, rollen, kruipen en lopen. Bij de fijne motoriek draait het allemaal om de fijne bewegingen: tekenen, knippen, met een lepel eten of het vasthouden van een potlood.

Voelen, aanraken en vastpakken: al deze vaardigheden helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Tegelijkertijd worden ook de zintuigen getraind: tijdens het aanraken en vastpakken van voorwerpen ontwikkelt je baby ook zijn tastzin. De motorische ontwikkeling én de zintuigelijke ontwikkeling gaan dus hand in hand.

Ontwikkeling fijne motoriek

Langzaam maar zeker krijgt je kind er steeds meer motorische vaardigheden bij. Grijpt of slaat hij eerst nog ongecontroleerd, met zes maanden pakt hij al voorwerpen op mét gebruik van zijn duim, en onderzoekt hij ze grondig. Een paar maanden later krijgt hij de pincetgreep onder de knie en pakt hij zonder problemen een rozijntje van de grond. De pincetgreep is het oppakken van iets kleins met duim en wijsvinger. De eerste stappen in de ontwikkeling van de fijne motoriek zijn gezet.

Extra dagen opvang in de vakantie

Mocht u uw kindje meer dagen willen brengen in de zomervakantie periode dan is dat mogelijk. Door de afwezigheid van kinderen is er een mogelijkheid om extra dagen af te nemen. Dit kunt u aanvragen bij de leidsters of via de mail. Of via onze contact gegevens.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.