Ons biotuintje groeit weer als kool, maar dan nu geen echte kool maar bijvoorbeeld sla. De kinderen hebben een paar weken geleden zaadjes geplant in de plantenbakken. en nu een paar weken latere zien we al mooie slablaadjes groeien. Elke dag gaan de kinderen die aanwezig zijn even kijken hoe het groeit en geven we de plantjes een beetje water want daar groeien ze mooi van en heet zonnetje schijnt de laatste tijd elke dag. Ik denk dat als we slablaadjes zoveel aandacht en liefde geven we heel snel van deze groente kunnen proeven.

Groente

In onze biotuintje hebben de kinderen met de leidsters verschillende groentes gezaaid. Sperziebonen, radijsjes en dan sla. Sla groeit het beste en radijsjes zien we ook opkomen. We zijn heel benieuwd. Vorig jaar hebben we gezien en geproefd dat het heel lekker is en nog gezond ook.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch biotuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Kwaliteit en verzorging

Jillz Kinderdagverblijf volgt een uitgebreid pedagogisch beleid, waarin de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen centraal staan. Er worden binnen en buiten het verblijf veel activiteiten georganiseerd. Hoewel Jillz Kinderdagverblijf geen officiële VVE locatie is, vinden we het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Zo werken we met de VVE methode Peuterplein en Raai de Kraai.

Voor meer biogroente foto’s zie hier.