De bladeren liggen overal op de grond, De herfst is begonnen. Heerlijk een frisse neus buiten halen of lekker banjeren door de gevallen bladeren. Of gewoon buitenspelen.

Buitenspelen

Dagelijks gaan we met de kinderen naar buiten, als het mooi of lekker weer is heel lang maar als het koud is gaan we gewoon even naar buiten. De kinderen kunnen dan even hun energie kwijt en lekker een frisse neus halen. De herfst is een leuke tijd met vele verschillende weer types.

Herfst

Het is herfst en de bladeren vallen van de bomen. sommige zijn al mooi rood geworden. Prachtig ziet dat er uit.

Voor meer foto’s zie hier.

Knutselen met bladeren hebben we deze week gedaan, omdat het herfst is en de bladeren een voor een van de bomen vallen.

Herfst bladeren

De dagen worden korter en helaas ook natter. Al hadden we vorige week geluk met een paar hele mooie warme dagen. Dat komt helaas niet zo vaak meer voor dus daarom genoot iedereen er wel heel erg van.

Met de jaargetijde herfst kan je hele leuke knutsel ideeën bedenken. Bijvoorbeeld knutselen met kastanjes, eikeltjes maar natuurlijk ook knutselen met bladeren. Je kan hele leuke verschillende activiteiten bedenken met de herfst. Wij hebben met de kinderen hele leuke kunstwerkjes bedacht.

Kunstwerkjes

De kinderen hebben hele mooie kunstwerkjes gemaakt. De kinderen hebben eerst buiten hele mooie bladeren lopen zoeken. Dat was gelukkig niet zo moeilijk want de balderen liggen nu voor het oprapen. Door de wind en gelukkig nog niet zoveel regen zien de balderen er heel mooi uit. Samen met een paar pedagogische medewerkers zijn de kinderen een rondje in de buurt gaan lopen. De mooie bladeren hebben de kinderen in een tas gedaan.

Bij Jillz Kinderdagverblijf hebben alle kinderen een stuk papier gekregen waar al een gezicht van een leeuw op te zien was. Deze mochten de kinderen eerst betekenen hoe ze wilde.  Daarna hebben de kinderen de balderen in een rondje geplakt. De ene deed allemaal de zelfde kleur, maar een ander kindje vond mooi verschillende kleur bladeren te plakken. Maar vele kinderen deden gewoon het ene blaadje na het andere blaadje. Als er een rondje was gevormd van bladeren konden de kinderen het gezichtje van de leeuw erop plakken.

Grommmmm, grommmmm, grommmmm.

Wat een mooi leeuwtje hebben jullie gemaakt, en wat een prachtig kunstwerkje is het geworden. De kinderen en de pedagogisch medewerkers zijn erg trots wat de kinderen gemaakt hebben.

Voor meer foto’s zie hier.

Voor meer info over ons beleid zie hier beleid Jillz KInderdagverblijf

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Voor meer foto’s van het toneel stukje.