De bloembollen komen uit. De kinderen hadden in september, oktober vorig jaar de bloembollen geplant en nu zien we ze opkomen. Het is ook veel te warm weer van het jaar. Samen met de kinderen zaaien we zaadjes in de grond. Dit kan in een bak zijn maar ook in de grond buiten ons hek of in plantenbakken. We geven de zaadjes water en kijken dagelijks of het goed groeit. Maar dit hadden we nog niet verwacht. Door het warme weer zijn de bloembollen erg vroeg in het jaar gegroeid. Maar wat zien ze er prachtig uit en het staat ook nog eens fleurig.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Bio tuintje

In onze bio tuin zaaien we met de kinderen samen verschillende groentes. Dagelijks kijken we dan hoe het groeit en bloeit. Dagelijks geven de kinderen water mocht dat nodig zijn. In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Bij een groene opvang hoort ook veel bewegen bij en buiten spelen.

Bewegen

Bewegen is goed voor de kinderen en goed voor de gezondheid. Daarom gaan we minimaal 1x per dag naar buiten en als het kan wel 2x per dag. De kinderen kunnen dan lekker rennen en springen en hun energie op een goede manier kwijt. Ook gewoon een frisse neus halen is heerlijk. Je komt weer helemaal fit binnen.

Groente oogsten

We hebben al een aantal jaren achter elkaar verschillende groentes geoogst uit ons eigen bio tuintje. En heerlijk dat het smaakte, de kinderen vonden de sperziebonen, de tomaten maar ook de paprika’s erg lekker. Ze smaken voller en misschien ook omdat je ze zelf gezaaid en hebt zien groeien smaken ze nog lekkerder.

Voor meer foto’s van het potten.  en hoe ze groeien.