Het is nog steeds heerlijk weer en daarom zijn de bloemetjes toch weer opgekomen. Door het heerlijke weer moeten we de bloemetjes water geven.

Water geven

Het mooie weer houdt maar aan in Nederland waardoor er bloemetjes en plantjes uit het niets weer groeien. Dat is zo’n leuk en mooi gezicht. We gaan daarom ook dagelijks met de kinderen de plantjes water geven. En dat is nog dringen ook want allemaal willen ze mee helpen.

Buiten spelen

We boffen maar met dit prachtige weer, hierdoor kunnen we extra lang buiten spelen. De kinderen vinden buiten spelen erg fijn, ze kunnen dan heerlijk rondrennen en hun grove motoriek gebruiken.

Grove motoriek

De grove motoriek bestaat uit grote, grove bewegingen die men met (grote delen van) het lichaam maakt. Bijvoorbeeld lopen, zwemmen, springen.

Grove motoriek stimuleren

Leren zitten, kruipen, lopen én straks hinkelen, zwemmen en fietsen. Je kind moet heel wat oefenen om straks al die motorische vaardigheden onder de knie te krijgen. Gelukkig kun je de grove motoriek spelenderwijs stimuleren.

Ontwikkeling grove motoriek

De bewegingen van je baby zijn in het begin grof en onbeheerst. Geleidelijk aan leert hij steeds meer gecontroleerde bewegingen te maken. Van zitten naar tijgeren, kruipen, staan en lopen. Later bouwt je kind zijn basale motoriek verder uit: hij gaat steeds beter rennen, springen en klimmen. Tegen de tijd dat je kind naar groep één gaat, kan hij verbazingwekkend veel: op een driewielertje rijden of misschien zelfs al fietsen zonder zijwieltjes, z’n eigen schoenen aantrekken, even op één been staan, een eenvoudige koprol maken en hinkelen (of iets dat erop lijkt).

Voor meer foto’s zie hier.