De kinderen hebben bloemetjes op ijs gemaakt. En hele leuke creatieve activiteit was dat.

De kinderen zijn eerst met de pedagogsich medewerker op zoek gegaan naar verschillende bloemetjes. Eert kijken welke er zijn, welke je mooi vindt en welke kleuren ze hebben.

Daarna namen we ze mee naar het kinderdagverblijf. Daar hebben we de bloemetjes in een ijs bakje in water geplaatst. Heel voorzichtig deden de kinderen dat. Daarna nog voorzichtiger in de vriezer plaatsen. Er mocht natuurlijk geen water morsen.

Creatief

De kinderen vinden het altijd leuk als we iets creatiefs voor ze bedenken. We proberen altijd iets aparts te doen zodat de kinderen weer iets nieuws ontdekken. Door bloemetjes op ijs te maken, leren ze iets nieuws en zijn ze met de natuur bezig. De kinderen hebben de bloemetjes in het water in de vriezer geplaatst. Spannend wat er nu gaat gebeuren.

De volgende dag hebben ze gekeken wat er was gebeurd.

Natuur

We zijn een klein kinderdagverblijf die het leuk vind om samen met de kinderen veel in en met de natuur te doen. Bij elk jaar getij zijn er weer ander activiteiten die we dan met de kinderen kunnen doen.

Ook de verschillende materialen, vormen en natuur elementen gebruiken we. Zoals nu water en ijs.

De kinderen hebben de volgende dag samen met de leidster de bloemetjes uit de vriezer gehaald en wat zag dat er mooi uit. De kinderen konden het helaas niet bewaren maar dat hadden ze wel graag gewild.

Voor meer foto’s zie hier.