De boom versieren hoort natuurlijk bij kerstmis. De boom versieren hebben de kinderen met verschillende attributen gedaan. Het ziet er meteen gezellig uit met al die kerstversiersels aan de muur en raam.

Versieren

Elk jaar wordt de ruimte van Jillz kinderdagverblijf flink versierd met allerlei leuke kerst knutsels. De kinderen doen echt heel erg hun best om het erg gezellig te maken op de groep. Ook de leidsters werken er hard aan mee. Bijvoorbeeld de boom versieren. Dit is goed voor hun inzicht en fijne motoriek.

Wat maakt ons zo anders als kinderopvang zie hier.

Kerstmis

Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms katholieken, of kerstfeest (veelal zo aangeduid door protestanten is van oudsher een belangrijk midwinterfeest. Door christenen wordt dan de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangelisten Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus in de Bijbel. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem.

Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige Kerken van het oosters christendom gevierd op 25 december. In die oosterse kerken die de juliaanse kalender gebruiken voor de liturgische kalender (zoals de Russisch-Orthodoxe Kerk en de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk), wordt het 13 dagen later gevierd. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavondmiddernachtsmis) en/of op de dag erna. In West Europa wordt 25 december als eerste kerstdag en  26 december als tweede kerstdag beschouwd.

Verschillende elementen in de wijze waarop men het feest viert gaan terug op voorchristelijke tradities. Het feest is in de recente geschiedenis in grote delen van de westerse wereld bovendien in hoge mate geseculariseerd.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina.