De kinderen hebben bootjes gemaakt voor het thema zomer. Gedurende het hele jaar maken wij gebruik van verschillende thema’s. In het thema zomer kan je van alles bedenken wat met de zomer te maken heeft, dit kan iets met water of zon zijn, maar ook regen. We gaan namelijk ook wel eens met de kaplaarzen aan door het regenwater. Misschien kunnen we de volgende keer wel onze bootjes gebruiken.

We zijn al weer een tijdje begonnen met het thema zomer. De kinderen maken en doen weer leuke dingen die met dit thema te maken hebben.

Thema’s

Om de 3 maanden ongeveer hebben we verschillende thema’s die we met de kinderen uitvoeren. Elk thema wordt er door een leidster leuke, uitdagende activiteiten bedacht. Deze activiteiten spreken erg kinderen aan. We knutselen vaak iets voor het thema met bijvoorbeeld kosteloos materiaal. Maar ook vertellen we een verhaal over dit thema of wordt er in de zomer heerlijk met water gespeeld. We gaan alle kanten op en dat maakt het ook zo leuk dat we elke keer iets anders mogen bedenken.

Eigen creativiteit

De kinderen mogen van ons zelf bepalen waar en hoe ze hun creatie willen maken. Dat mogen ze helemaal zelf bepalen. Willen ze de ogen hoog boven of helemaal onder of juist als oogjes dat is elke keer weer een verrassing en leuk om te zien. Maar bij bootjes hebben we ander materiaal gebruikt wat ze ook weer zelf mogen bepalen waar ze het plakken. Waar gaan we naar toe varen?

Kosteloos materiaal

Speelgoed is leuk, maar andere spullen zijn soms nog interessanter! We bieden een activiteit aan onze dreumesen: spelen met kosteloos materiaal. Hoe zullen de kinderen erop reageren? Het resultaat is verbluffend!

Ze verzinnen talloze manieren om met dit materiaal te spelen. Een kindje begint meteen melkflesdoppen te sparen in de wasmiddelfles met een grotere opening. Zodra er een behoorlijk aantal doppen in zit, schudt hij de fles, daar is binnen een mum van tijd, een zelfgemaakt instrumentje ontstaan: een samba!

Dan worden alle dopjes eruit gegoten en in de wasbak verzameld van het speelgoedkeukentje. Wat is er leuker om er dan doorheen te gaan en te graaien met je handen. Alle dopjes gaan van links naar rechts. Een hele zintuiglijke ervaring… Een ander kindje probeert de melkdopjes op de daarvoor bestemde flessen te draaien. Dat vereist nog wat oefening. De juf helpt zo hier en daar even om het pak houvast te geven. Hiermee wordt de fijne motoriek en het doorzettingsvermogen erg gestimuleerd. We maken van de dopjes een toren, opperste concentratie vereist! Ze glijden namelijk heel snel van elkaar af.
Kunnen we ook een toren van de pakken maken? Jaaa, dat kan! De kinderen stoten de toren om “Boem” en moeten er om giebelen. Eindeloos veel mogelijkheden, onze kleintjes hebben het bewezen, wat een creatieve gedachtes komen er toch in hun op!

Ook binnen de kinderopvang is het gebruik van kosteloos materiaal bekend bij creatieve beeldende activiteiten. Toiletrollen worden takken van een herfstboom, versierde yoghurtbakjes dienen als potje voor de kerststukjes en pakken melk transformeren in kinderhanden tot lampionnen.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Voor de schoolvakanties 2019/2020 klikt u hier.

Om meer foto’s te zien van de bootjes klik hier.