De laatste weken zijn er weer veel broertjes en zusjes geboren, dit wordt altijd gevierd bij JIllz Kinderdagverblijf. De grote zus of broer wil graag uitdelen en met trots vertellen over dat zijn broertjes of zusjes geboren is. En wat hoort er bij een geboorte, beschuit met muisjes.

Beschuit met muisjes

Als er een broertjes of zusjes is geboren dan is het bijna altijd traditie getrouw dat er beschuit met muisjes worden uitgedeeld. De grote broer of zus vind dat altijd leuk om dat uit te delen en als het kan vertellen ze er ook heel veel over, vooral dat het veel huilt 🙂

Ook naar de groep

Als de kinderen 3 maanden oud zijn ongeveer dan komen zij ook gezellig op de groep, Gezellig is dat altijd weer, alle kinderen willen dan de nieuwe baby’s helpen met de fles geven of een aai over hun bol geven.

Nieuwe kinderen

De nieuwe kinderen worden ook alweer groot. De tijd gaat zo snel dat de baby’s ook al steeds meer hun eigen weg opgaan. Ze maken contact met elkaar of proberen door de hele ruimte te kruipen.Veel van de nieuwe kinderen zijn de broertjes of zusjes van al grotere kinderen die bij ons zitten. Dat is altijd leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan, op elkaar lijken en ook weer zo verschillend zijn.

Jillz Kinderdagverblijf locatie Lindenlaan

De nieuwe kinderen starten op de verticale groep op de Lindenlaan.

Meer van Jillz Kinderdagverblijf weten zie hier.

Ontwikkeling van een baby

Iedere baby is uniek, het is dan ook niet zo gek dat de lengte en het gewicht van elke baby verschillend is. Het is mooi om te zien hoe je baby groeit, maar het zegt ook wat over de gezondheid. Ben je benieuwd hoe jouw baby groeit ten opzichte van andere baby’s? Dit kun je bijhouden door middel van een groeicurve.

Groeicurve baby

Wanneer je baby geboren is krijg je een bezoek van het consultatiebureau. Daarna zul je zelf af en toe een bezoek brengen aan de instantie. Daar wordt je baby onder meer gekeken naar het gewicht en de lengte van je baby, daarnaast wordt er lichamelijk onderzoek gedaan en ontwikkelingsonderzoek verricht. De eerste vier jaar houden zij alles bij met betrekking van de ontwikkeling van je kindje. Zij kunnen dan ook zien wanneer je kindje afwijkt van een ‘normale’ groeicurve en of het verstandig is om maatregelen te nemen om dit te bevorderen. Naast het consultatiebureau, kun je zelf ook de groeicurve van je kindje bijhouden en vergelijken met het gemiddelde van kindjes van dezelfde leeftijd.

Groei en lengte baby

Wist je dat de lengte van een baby na de geboorte kan variëren van 46 tot 54 centimeter? Dit kan bijvoorbeeld worden beïnvloed door een vroege of juist late geboorte en de lengte van jou en je partner. Daarnaast zijn jongens vaak langer dan meisjes. In het eerste jaar groeit je baby gemiddeld 25 centimeter. Dat betekent dat je baby na een jaar +- 75 centimeter lang is. Waar je baby in het eerste jaar zo’n 0,7 millimeter per dag groeit, is dat in het tweede jaar ongeveer 0,3 tot 0,5 millimeter.

Groei en gewicht baby

Pasgeboren baby’s wegen meestal tussen de 2500 en 4500 gram en komen meestal tussen de 100 en 250 gram per week aan (maand 1-4). Wanneer je baby minder dan 2500 gram weegt is er sprake van een laag geboortegewicht, dit kan bijvoorbeeld komen door een vroeggeboorte, stress of verdovende middelen tijdens de zwangerschap of wanneer er sprake is van een meerling. Weegt je baby meer dan 4500 gram? Dan is er sprake van een hoog geboortegewicht, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van zwangerschapsdiabetes of genetische factoren met betrekking tot overgewicht.

Om meer ontwikkeling van je kind te leren lees hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 12 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

En volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf