23 september is het dag van de buren, ook wel Burendag 2. Omdat we al eerder een bericht hebben geplaatst is het nu Burendag 2.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ontmoeting

Op Burendag komt de hele buurt bij elkaar. Straten organiseren leuke dingen met elkaar, bijvoorbeeld een buurt BBQ of een borrel.

De buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Jillz Kinderdagverblijf ondersteunt dit graag door meehelpen.

Meehelpen

Het is bijna Burendag en Jillz Kinderdagverblijf draagt daar ook een steentje aan bij. De kinderen helpen deze week de buurt schoon en mooi te houden.

Om iets terug te doen voor de buurt is het plan om de stoep rondom Jillz schoon te maken met de kinderen. Op deze manier leren de kinderen al jong dat het goed is, iets voor een ander en de buurt te doen.

Elke dag deze week gaan we met de kinderen de straat schoonvegen. We gaan de papiertjes, zakjes en andere troepjes die op de grond liggen opruimen en in de vuilniszak stoppen. Er worden best veel papiertjes en andere dingen op de straat gegooid. En dat is zonder voor de buurt. We hopen dat de buren het merken en blij zijn dat we de buurt netjes opgeruimd hebben.

Voor meer foto’s zie hier.