Het is weer carnaval 2024 en daarom mogen alle kinderen de hele week verkleed naar Jillz Kinderdagverblijf komen.

Verkleden

De kinderen mogen verkleed naar het kinderdagverblijf komen om carnaval vieren. En dat hoefde we niet 2x te zeggen want de kinderen kwamen in vrolijke pakjes binnen. We hebben spiderman gezien en ook veel prinsessen. Zelfs de leidsters kwamen verkleed naar het kinderdagverblijf. Zo hebben we er met elkaar een leuk feestje van gemaakt. Sommige kinderen vinden het super leuk om verkleed te gaan en komen dan al in de ochtend verkleed binnen. Maar niet iedereen, sommige kinderen vinden het maar raar en willen niet iets anders aan.

Schminken

Ook werden er kinderen geschminkt als ze dat leuk vonden, zo hadden we een tijger of poesje maar ook een zonnetje op de wang was een verzoek. Aan de ouders is van te voren gevraagd of de kinderen geschminkt mochten worden.

Dansen en muziek

Bij een feestje hoort ook muziek, we hebben lekker met de kinderen gedanst, is ook nog goed voor hun grove motoriek en voor de groepsbinding. Erg schattig om te zien hoe de kinderen op muziek reageren.

Waar komt het vandaan

Carnaval is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen.[1] Carnavalsfeest is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Inmiddels is het in verschillende Noord-Brabantse steden en dorpen een gebruik om het feestl op carnavalsvrijdag te openen. Op Aswoensdag wordt carnaval afgesloten, maar de tradities verschillen per regio. In Limburg wordt carnaval ook wel vasteloavend genoemd, vernoemd naar de vastentijd. Het Limburgs carnavalsfeest is meer verwant aan het Venetiaans carnaval.

Carnaval is een uitbundig, drie dagen durend volksfeest van 23 t/m 25 februari 2020. In Nederland oorspronkelijk alleen voorkomend in het zuiden, maar tegenwoordig ook gevierd in andere delen van het land.

Vakantie

In deze periode zijn er ook veel kinderen die lekker naar de zon gaan of samen met hun ouders skiën.

Voor meer leuke foto’s van carnaval klik hier.

Carnaval vieren op het kinderdagverblijf is altijd leuk. De kinderen mochten verkleed naar het kinderdagverblijf komen. We hebben heerlijk met elkaar gedanst en gezongen. Vooral we maken een kringetje vonden de kinderen erg leuk om te zingen en te doen.

Liedje

‘t Is Carnaval, ‘t is Carnaval
We hebben pret voor tien
‘t Is Carnaval, ‘t is Carnaval
Heb je die clown gezien?
Hij klapt steeds in zijn handen
En draait dan in het rond
Clowntje kijk uit!
Nu valt hij op de grond

Aanmelden

Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden dan kan dat via www.jillzkinderdagverblijf.nl/aanmelden

Het Palet

Voor meer info over het Palet zie hier www.hetpalet-zuid.nl

Foto’s van Jillz Kinderdagverblijf klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Jillz Kinderdagverblijf is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Jillz Kinderdagverblijf heeft 2 groepen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderdagverblijf Amstelveen Lindenlaan

Wij zijn al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderopvang Amstelveen Benderslaan

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 2-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.