Het is weer carnaval en daarom mogen alle kinderen de hele week verkleed naar Jillz Kinderdagverblijf komen.

Verkleden

Sommige kinderen vinden het super leuk om verkleed te gaan en komen dan al in de ochtend verkleed binnen. Maar niet iedereen, sommige kinderen vinden het maar raar en willen niet iets anders aan.

Schminken

Ook werden er kinderen geschminkt als ze dat leuk vonden, zo hadden we een tijger of poesje maar ook een zonnetje op de wang was een verzoek. Aan de ouders is van te voren gevraagd of de kinderen geschminkt mochten worden.

Dansen en muziek

Bij een feestje hoort ook muziek, we hebben lekker met de kinderen gedanst, is ook nog goed voor hun grove motoriek en voor de groepsbinding. Erg schattig om te zien hoe de kinderen op muziek reageren.

Waar komt het vandaan

Carnaval is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen.[1] Carnavalsfeest is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Inmiddels is het in verschillende Noord-Brabantse steden en dorpen een gebruik om het feestl op carnavalsvrijdag te openen. Op Aswoensdag wordt carnaval afgesloten, maar de tradities verschillen per regio. In Limburg wordt carnaval ook wel vasteloavend genoemd, vernoemd naar de vastentijd. Het Limburgs carnavalsfeest is meer verwant aan het Venetiaans carnaval.

Carnaval is een uitbundig, drie dagen durend volksfeest van 23 t/m 25 februari 2020. In Nederland oorspronkelijk alleen voorkomend in het zuiden, maar tegenwoordig ook gevierd in andere delen van het land.

Vakantie

In deze periode zijn er ook veel kinderen die lekker naar de zon gaan of samen met hun ouders skiën.

Voor meer leuke foto’s van carnaval klik hier.