We hebben sinds kort een circustent, de kinderen vinden het fantastisch om daar in e spelen, wel hebben we afgesproken dat er maximaal 3 kinderen tegelijkertijd in mogen. En dat werkt goed, zo leren we ze ook nog op spelenderwijze te tellen, want er hangt een kaartje voor de deur met het cijfer 3.

De circustent is erg in trek, ze willen het liefst er met zijn allen gezellig in zitten. Maar dat ging toch niet zo goed, dus nu hangt er een briefje aan met het cijfer 2. Nu weet iedereen dat je er maar met zijn 2én in mag.

Cijfers leren

Door aan de kinderen uit te leggen dat er maar 2 kinderen per keer in de tent mogen en we de 2 opschrijven en steeds tellen, leren de kinderen cijfers op een speelse wijze, zo proberen we meer aan de kinderen uit te leggen en dat wordt heel goed opgepakt door de kinderen.

Thema’s

Om de 3 maanden ongeveer hebben we verschillende thema’s die we met de kinderen uitvoeren. Elk thema wordt er door een leidster leuke, uitdagende activiteiten bedacht. Deze activiteiten spreken erg kinderen aan. We knutselen vaak iets voor het thema met bijvoorbeeld kosteloos materiaal. Maar ook vertellen we een verhaal over dit thema of wordt er in de zomer heerlijk met water gespeeld. We gaan alle kanten op en dat maakt het ook zo leuk dat we elke keer iets anders mogen bedenken.

Eigen creativiteit

De kinderen mogen van ons zelf bepalen waar en hoe ze hun creatie willen maken. Dat mogen ze helemaal zelf bepalen. Willen ze de ogen hoog boven of helemaal onder of juist als oogjes dat is elke keer weer een verrassing en leuk om te zien.

Kosteloos materiaal

Speelgoed is leuk, maar andere spullen zijn soms nog interessanter! We bieden een activiteit aan onze dreumesen: spelen met kosteloos materiaal. Hoe zullen de kinderen erop reageren? Het resultaat is verbluffend!

Ze verzinnen talloze manieren om met dit materiaal te spelen. Een kindje begint meteen melkfles doppen te sparen in de wasmiddelfles met een grotere opening. Zodra er een behoorlijk aantal doppen in zit, schudt hij de fles, daar is binnen een mum van tijd, een zelfgemaakt instrumentje ontstaan: een samba!

Dan worden alle dopjes eruit gegoten en in de wasbak verzameld van het speelgoedkeukentje. Wat is er leuker om er dan doorheen te gaan en te graaien met je handen. Alle dopjes gaan van links naar rechts. Een hele zintuiglijke ervaring… Een ander kindje probeert de melkdopjes op de daarvoor bestemde flessen te draaien. Dat vereist nog wat oefening. De juf helpt zo hier en daar even om het pak houvast te geven. Hiermee wordt de fijne motoriek en het doorzettingsvermogen erg gestimuleerd. We maken van de dopjes een toren, opperste concentratie vereist! Ze glijden namelijk heel snel van elkaar af.
Kunnen we ook een toren van de pakken maken? Jaaa, dat kan! De kinderen stoten de toren om “Boem” en moeten er om giebelen. Eindeloos veel mogelijkheden, onze kleintjes hebben het bewezen, wat een creatieve gedachtes komen er toch in hun op!

Ook binnen de kinderopvang is het gebruik van kosteloos materiaal bekend bij creatieve beeldende activiteiten. Toiletrollen worden takken van een herfstboom, versierde yoghurtbakjes dienen als potje voor de kerststukjes en pakken melk transformeren in kinderhanden tot lampionnen.

Door hier te klikken kunt u meer over ons lezen.

VVE-programma Peuterplein

Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Met de uitdagende activiteiten van het voor- en vroegschoolse Educatie (VVE) programma Peuterplein is dit een feest. Peuterplein is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De activiteiten zijn gericht op het verstandelijk ontwikkelingsniveau van kinderen en ter voorbereiding op de basisschool.

Thema’s Peuterplein

Peuterplein is opgebouwd rondom een aantal projecten met thema’s zoals lente, familie en feest. In de projectboeken worden allerlei activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden voorgesteld. In de boeken staan bijvoorbeeld leuke ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van hoeken in het kinderdagverblijf. De lessen wisselen regelmatig van dag, zodat zoveel mogelijk kinderen aan deze activiteit mee kunnen doen.

De 8 thema’s zijn verdeeld over het gehele jaar. Daarbij is rekening gehouden met pauzes tussen de thema’s. De leidsters krijgen een cursus en worden goed begeleid met cursusmaterialen. Bij elke thema zit een informatiebrief voor de ouders. Peuterplein kan in heterogene groepen worden gebruikt met kinderen van verschillende leeftijden en verschillende taalniveaus. Peuterplein is ontwikkeld op basis van VVE richtlijnen.

Voor meer foto’s zie hier.

De kinderen leren dan op speelse wijze hun verschillende dingen. En dat is bij sommige thema’s zoals je lichaam nog best spannend.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 12 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.