Voor het goede doel Cliniclwons hebben we samen met de kinderen een actie opgezet Kinderen maken voor Kinderen. We hebben samen met de kinderen hele leuke tekeningen gemaakt die via een eigen webwinkeltje te koop zijn. Het opgehaalde geld gaat naar het goede doel de Cliniclowns.

Webwinkeltje

De tekeningen van de kinderen zijn allemaal opgestuurd. De organisatie maakt dan van de tekeningen allerlei leuke artikelen. Zo kan je een beker, postkaarten maar ook een placemat bestellen waar de tekening van je kind op staat. Voor alle kinderen hebben we een hele leuke tekening bedacht zie de foto’s.

 

Wie zijn de Cliniclowns

De essentie van ons werk is de ontmoeting tussen onze professioneel opgeleide CliniClowns en zieke en gehandicapte kinderen. Onze CliniClowns zetten hun verbeeldingskracht ook in voor mensen met dementie in zorginstellingen.

Wij zien het als een groot goed als je in je kracht kunt staan, juist in een kwetsbare situatie. De CliniClown zorgt daarvoor. Omdat die écht kijkt naar degene die hij ontmoet. Onze clowns gaan op zoek naar de behoefte van de ander, naar wat die voelt en nodigen uit om mee te spelen in wat op dat moment ontstaat. Vol aandacht en met respect.

Verwondering en verbeelding

Door middel van verwondering en verbeelding zorgt de CliniClown voor afleiding en plezier. Dat heeft effect: hierdoor voelen de kinderen zich meer ontspannen en positiever. Er wordt minder angst en pijn ervaren en de clown kan gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en isolement doorbreken. Zo zet hij de ander in zijn kracht. Dat doen de clowns ook voor mensen met dementie. Zij ervaren door het contact met de clown en de kracht van verbeelding opnieuw een klein geluksmoment in hun leven. Door hen weer even naar het ‘nu’ te halen, écht contact te maken en de nodige ontspanning en kracht te geven.

Op die manier draagt CliniClowns als partner in de zorg op een positieve manier bij aan het welzijn van kinderen en mensen met dementie in een kwetsbare situatie.

CliniClowns wil zoveel mogelijk kwetsbare mensen een waardevol geluksmoment bezorgen.

Onze activiteiten

Wij zijn daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. In ziekenhuizen, in zorginstellingen, bij de kinderen thuis, op scholen, bij instellingen, tijdens evenementen en online. Veel activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs.

Voor meer foto’s zie hier.