Deze week hebben we met de kinderen couscous met groente gegeten. De kinderen hebben er heerlijk van gegeten.

Twee keer per week eten we bij Jillz Kinderdagverblijf met de kinderen warme maaltijden.

Warme maaltijden

Bij Jillz Kinderdagverblijf worden er twee keer per week diverse warme maaltijden voor de kinderen bereidt.

Alle maaltijden worden in onze steamer bereidt, hierdoor blijven de vitamines intact wat gezonder is voor de kinderen. We proberen een diverse maaltijd voor de kinderen te bereiden.

Dit kan variëren van rijst met vegetarische gehaktballetjes met verse groente, groente muffins, volkoren past met vegetarisch gehakt in een zelfgemaakte tomatensaus.

Maar we eten ook stampotten van andijvie, zuurkool in de wintertijden. Er worden ook diverse maaltijd soepen gemaakt.

Bijvoorbeeld verse broccolisoep, verse groentesoep of verse pompoensoep.

Maar af en toe eten we ook met de kinderen volkoren pannenkoeken. Zo leren de kinderen verschillende groentes en gerechten te eten. Vooral samen eten vinden kinderen gezellig.

Samen eten

Op een kinderdagverblijf eet je gezellig met elkaar. De kinderen eten hierdoor ook beter, want samen eten is leuk en gezellig. Ook als je andere kinderen lekker ziet eten wil je het ook proberen.

Ziet eten doet eten wordt er ook vaak gezegd en inderdaad dat zien wij ook. Ouders zijn hier ook heel blij mee.

Ouders

Regelmatig horen we van ouders dat de kinderen thuis anders zijn of niet zo goed eten als bij Jillz Kinderdagverblijf. Dat is heel normaal want bij ouders durven de kinderen toch meer en de kinderen zijn met elkaar in een groep ook weer anders. Ouders vragen ons vaak om tip en tools en die geven we de ouders dan ook.

Ouders vinden het ook erg prettig dat we nu twee keer per week warm eten. De diversiteit, en de gezonde maaltijden spreken de ouders zeer aan. Dat de kinderen bijvoorbeeld couscous met groente hebben gegeten daar staan ze dan echt van te kijken. En regelmatig vragen de kinderen, mag ik nog een beetje.