Creatief buiten zijn, is heel erg fijn voor de kinderen. Zo zijn ze veel meer met de natuur bezig.

Natuur, groen, groeien, bloeien, leven, vinden we heel belangrijk bij Jillz Kinderdagverblijf.

We proberen daarom toch op een stads kinderopvang een steeds meer groener kinderdagverblijf te zijn. We hebben bijvoorbeeld een heuse slakken familie rondlopen.

Slakken

De meeste soorten slakken hebben net als alle weekdieren een uitwendig skelet dat bestaat uit een steeds groter wordende spiraalsgewijs opgewonden buis die dicht is aan de kleine kant en open is aan de grote kant. … Slakken zonder duidelijk slakkenhuis worden naaktslakken genoemd.

Slakken zijn weekdieren en de meeste daarvan leven in het water, vooral in de zee. In onze tuin zitten slakken met en slakken zonder huisje. Slakken zijn gek op planten met vlezig blad, vandaar dat halverwege de zomer een aantal planten er niet fraai meer uitziet. Slakken zijn tweeslachtig, dat wil zeggen ze zijn mannetje en vrouwtje tegelijk. En dus zie je twee piemeltjes als slakken ‘het’ doen! Daarna leggen slakken eitjes, waaruit dan weer kleine slakjes kruipen.

In de meeste tuinen komen veel meer slakken voor dan men vaak denkt. Maar deze meeste soorten zijn zo klein dat je er echt heel speciaal op moet gaan letten, anders kijk je er overheen. Veel soorten vind je door stenen om te draaien, of rottend hout. De slakjes linksonder zijn in maar een paar minuten tijd verzameld. Ze zijn allemaal kleiner dan één centimeter en je zult er dus goed naar moeten zoeken. Veel soorten komen verderop nog aan de orde.

Slakken zijn zeer langzaam dieren. Dat komt omdat ze geen pootjes hebben, maar slechts één grote voet. En die voet is niet erg glad, maar slijmerig. Je kunt dan ook altijd precies zien welke route een slak heeft gevolgd, want hij laat altijd een slijmspoor na. Sommige slakken kunnen erg oud worden

Groener Kinderopvang

Bij JIllz Kinderdagverblijf vinden we het belangrijk dat kinderen echt met de natuur bezig zijn. Ze mogen zelf op ontdekking gaan. Een aantal kinderen zijn namelijk altijd op zoek naar slakken.

In onze tuin zit een heuse slakkenfamilie. Van klein naar groot. De kinderen zijn heel lief voor ze en zorgen goed voor ze.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.