Vandaag is het de Dag van de Gezonde Kinderopvang. We hebben daarom verschillende activiteiten met de kinderen gedaan die in het teken van gezonde voeding en bewegen stonden.

We hebben daarom met de kinderen een gezonde traktaties gemaakt.

Gezonde traktaties

De kinderen vinden het altijd leuk om mee te helpen of om iets samen te doen. We hebben daarom bedacht om iets gezamenlijk met de kinderen een gerecht te maken.

We hebben besloten om voor het fruithapje iets leuks te maken wat ook nog lekker is om te eten omdat het bijvoorbeeld ook lekker en mooi oogt.

Maar voor dat een kok begint wast hij eerst altijd zijn handen en krijgt hij een mooie koksmuts op. Dus de kinderen van Jillz Kinderdagverblijf natuurlijk ook.

Eerst handen wassen en daarna een mooie koksmuts op. Dat vonden alle kinderen al prachtig.

Wat we gaan maken zijn gezonde donuts geworden. We hebben appels uitgehold en dat in plakjes gesneden.

Daarna mochten de kinderen aardbeien door de kwark doen. Als je dat mixt krijg je een leuk kleurtje. Dit mooi roze kleurtje hebben de kinderen over de appel gedaan.

Daarna mochten de kinderen er fruit op doen. Het zag er prachtig en heerlijk uit. En bij bakken,koken en meehelpen hoort natuurlijk ook tussendoor proeven bij.

Hmmm de kinderen hebben gesmuld van hun gezonde donuts.

Dag van de gezonde Kinderopvang

De Dag van de Gezonde Kinderopvang is een bruisende dag vol met kennissessies, workshops en (groene) activiteiten.

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers.

Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvang die gezonde voeding, beweging en natuur hoog in het vaandel heeft staan. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen. Weg met obesitas en motorisch slecht ontwikkelde kinderen! Op naar groen, bewegen, energiek en vitaal!

Aan het einde van de dag ga je naar huis met nieuwe kennis en inspiratie voor gemakkelijke en direct toepasbare activiteiten, ook voor wanneer je midden in de stad zit!

Voor meer foto’s zie hier.