Afgelopen vrijdag 15 juni was het de dag van de gezonde kinderopvang. We zijn al gezond bezig door verse producten te gebruiken en dagelijks naar buiten te gaan, maar die dag zullen we het nog extra benadrukken. We hebben verschillende activiteiten met de kinderen gedaan.

Activiteiten

We hebben verschillende activiteiten met de kinderen gedaan.  In de ochtend hebben we met fruit pizza punten versiert met verschillende fruit als toppings. Net als een pizza.

In de middag hebben we een parcourtje buiten geplaatst. Met verschillende attributen hebben we een parcourtje gemaakt waarin de kinderen verschillende bewegingen moesten maken. Bijvoorbeeld springen over de hordes, door een hoepel onder een horde door en een bal in de mand gooien.

De kinderen vonden het super leuk om te doen. Bij de een ging het heel vlot en de andere moesten we nog een beetje helpen. Maar dat is niet erg juist goed om weer iets anders met de kinderen te doen.

Dag van de gezonde kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers.

Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvang waarbij gezonde voeding, beweging en natuur voorop staat. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen. Weg met obesitas en motorisch slecht ontwikkelde kinderen! Op naar groen, bewegen, energiek en vitaal!

De Dag van de Gezonde Kinderopvang is een bruisende dag vol met kennissessies, workshops en (groene) activiteiten. Aan het einde van de dag ga je naar huis met nieuwe kennis en inspiratie.

Voor meer foto’s zie hier.