Er is genoeg groen bij ons achter, waardoor we zo de natuur in kunnen. En dat is met dit mooie weer erg fijn. Dan kunnen we verkoeling opzoeken. De natuur in, dat is altijd mooi en bijzonder.

Natuur en kind

De natuur is zo mooi en je weet nooit wat je er tegenkomt. De slakken uit de tuin zijn favoriet bij de kinderen. Maar ook naar de vogels kijken die in ons vogelhuisjes komen, er heeft zich zelf een nestje in gevormd. Dat was zo schattig om te zien.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Gezonde voeding

Jillz Kinderdagverblijf houdt van een gezonde voeding, zoals fijn volkorenbrood, vegetarische producten, verse groente & kruiden o.a. uit eigen biologisch tuintje en geen suiker. Daarnaast wordt er 3x per week een warme gezonde, verse maaltijd geserveerd voor de kinderen.

Voor meer foto’s zie hier.

Regelmatig gaan we met de kinderen op stap. Soms naar de bibliotheek of naar het bejaardentehuis maar ook naar de speeltuin die we op elke hoek hebben.

Speeltuin

Met dit mooie weer gaan we weer vaak erop uit. We gaan dan met de kinderen op stap. In Amstelveen heb je op elke hoek wel een leuk speeltuintje.

De kinderen vinden dat hartstikke leuk als ze even iets anders doen en zijn. In de speeltuin hebben ze verschillende spel attributen staan.

De speeltuin om de hoek heeft een glijbaan, een klimrek, schommels, wipstoelen en een zandbak. Een voor een willen ze dan klimmend omhoog. We helpen ze natuurlijk wel maar de kinderen vinden dat hartstikke leuk. Omdat het nog best koud is gaan we niet met de bolderkar maar met de evacuatietouw.

Evacuatie touw

We hebben een evacuatietouw om zo met alle kinderen naar buiten te kunnen gaan. Ze kunnen dan aan elk rondje zich vasthouden. Er gaan dan een aantal leidsters mee die alles goed in de gaten kunnen houden.

Natuurlijk spelen

Onder de noemer natuurlijk spelen worden speeltuinen zo ingericht dat er meer beroep wordt gedaan op de creativiteit en verantwoordelijkheid van de spelende kinderen, en wel met toepassing van natuurlijke, ecologisch verantwoorde, duurzame spelmaterialen.

Kinderen leren zo onder andere op natuurlijke wijze met (hun eigen) grenzen om te gaan. Losse speelelementen kunnen dan bestaan dan uit losliggende takken waarmee zelf gebouwd kan worden. Bij deze tendens van natuurlijk spelen worden rubbertegels bij voorkeur niet toegepast en worden doornenstruiken of brandnetels niet per se gewied. Verdere aankleding is vaak bijpassend in de natuur met houten hekwerk of een houten schuur/gebouw. Met het ‘vergroenen’ van de traditionele speelpleinen wordt er met natuurlijke objecten zoals planten, heggen, bosschages en dergelijke een zich voortdurend dynamisch ontwikkelend beeld gecreëerd.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.