De kinderen vinden het erg leuk als we een dieren liedjes zingen en dat ze die dan mogen na doen. En dat spelen we vaak buiten omdat je dan lekker kan rennen en lawaai kan maken.

Buitenspelen

We proberen dagelijks naar buiten te gaan. De kinderen vinden dat lekker en het is ook goed voor ze. Ze vinden het dan leuk als we een liedje zingen over dieren. Dan mogen ze een dier kiezen en daarna het dier naar doen. We horen vaak leeuwen voorbij komen, apen en dolfijnen. Ze rennen en springen dan in het rond en maken allemaal mooie dieren geluiden.

Songtekst

Timpe Tampe tovenaar
Kom vertoon je kunsten maar
Timpe Tampe tovenaar
Wij zijn klaar

Hatjie Kiele kiele knotsie bom
Bim bam basie paardeblom
‘k Maak van jullie olifanten
Bim bam bom

Dierenkwartet of memory

Een dierenkwartet of -memory is een uitstekende manier om te oefenen met gezelschapsspelletjes. Daarnaast is het voor je kind ook leuk, omdat er allerlei dieren te verzamelen zijn.

Dierentuin bouwen

Wij hebben een hele verzameling duplo, blokken plus het een en ander aan dieren. Maar ook met andere blokken en speelgoedbeesten kan je prima aan de slag met dit idee. Bouw samen een dierentuin of kinderboerderij. De kleuters worden op die manier ook uitgedaagd om na te denken over hoe je een dierentuin inricht (dus een hok, en een plek om buiten te lopen e.d.). Daarna speelt onze zoon hier urenlang mee.

Voor meer foto’s zie hier.