Er is een klein betekenisverschil.

knuffeldier Zacht speelgoeddier (gebruikt als troost of om in slaap te komen). Slimme ouders zorgen voor duo-exemplaren van knuffeldieren.

troeteldier Lievelingsdier, knuffeldier. Het koalabeertje is het nationale troeteldier van Australië.

Vaak worden de woorden door elkaar gebruikt, maar doorgaans is een knuffeldier (of knuffelbeest) de magneet van iets heftiger emoties dan een troeteldier.

Voor meer foto’s zie hier.

Knuffel

De hele week mogen alle kinderen hun lievelingsknuffel meenemen. Gezellig ziet de knuffel ook waar de kinderen de hele dag samen komen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar we gaan ook lekker knutselen.

Knutselen

We hebben een leuke knutselactiviteit voor de kinderen bedacht. Dierenmutsen gaan we met ze maken. De kinderen mogen zelf een dier uitkiezen en deze met verf of stiften of kleurpotloden invullen hoe ze dat zelf willen. Daarna worden ze op een strook gedaan en maken we voor elke kindje een hoedje ervan.

Maar er wordt niet alleen geknutseld, want wij zijn voor alle dieren lief.

Lief zijn voor alle dieren

Jillz Kinderdagverblijf heeft in zijn groene tuin verschillende dieren rondlopen. Slakken, vlinders, en soms ook wel eens wormpjes of een sprinkhaan. en in onze vogelhuisjes zitten ook regelematig vogels. De kinderen vinden dat erg leuk en interessant. Ze zijn ook helemaal niet bang om naar ze toe te gaan of ze zelf vast te pakken. Vaak worden de slakken het meest interessant gevonden. Het is ook gek dat hij zijn huisje op zijn rug met zich mee draagt. Soms vinden de kinderen wel een heel gezin.

Maar we leren ze altijd om heel lief met alle beestjes om te gaan.

Op 4 oktober geef je je hond een lekker bot, je kat een nieuw speeltje of je konijn een dikke knuffel. Dan is het namelijk dierendag! Waarom is dierendag op 4 oktober?

Vergadering

In 1929 werd er in Wenen een grote vergadering georganiseerd door dierenbeschermers van over de hele wereld. Tijdens deze vergadering spraken zij over belangrijke ideeën om dierenmishandeling te stoppen.

Voor meer foto’s zie hier.

Aanmelden

Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden dan kan dat via www.jillzkinderdagverblijf.nl/aanmelden

Het Palet

Voor meer info over het Palet zie hier www.hetpalet-zuid.nl

Foto’s van Jillz Kinderdagverblijf klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.