De kinderen konden eindelijk weer eens met echt sneeuw spelen. Wat een dolle pret was dat om het koude echte sneeuw te spelen.

Voor de alle kleintjes was het helemaal spannend, die hadden echt sneeuw nog nooit gezien of gevoeld. Maar vonden het heerlijk om mee te spelen.

Er ligt heel veel sneeuw, dus is het dikke sneeuwpret op het kinderdagverblijf. Voor zowel klein als groot wordt er met sneeuw gespeeld.

Lekker met sneeuw spelen. Wat is dat nou, is dat echt sneeuw? leuk en gezellig kunnen we met sneeuw spelen. De kinderen vonden het heerlijk om lekker met dit weer naar buiten te gaan. Wat is eigenlijk sneeuw.

Veel sneeuw gevallen

Dit weekend is er heel veel sneeuw gevallen in heel Nederland en dat is dikke sneeuwpret. Zowel jong als oud gaan naar buiten en lekker genieten van het mooie landschapsplaatje en de heerlijke sneeuw.

Sleeën of sneeuwpop maken

Omdat er zoveel sneeuw is gevallen, op sommige plekken wel meer dan een halve meter kan je heel veel doen en maken met de sneeuw. Dus dubbel zoveel sneeuwpret voor iedereen.

We zagen mensen sleetje rijden, of van de berg afglijden of een mooie sneeuwpop maken.

Sneeuwballen gooien

Maar het leukste is altijd om met elkaar sneeuwballen te gooien. Dat zie je nu ook heel veel. Nu het nog kan genieten van het lekkere weer.

Ijspret

Sneeuw is een vorm van neerslag die bestaat uit ijskristallen. In Nederland en Vlaanderen valt gemiddeld op ongeveer 30 dagen per jaar sneeuw, maar er gaan jaren voorbij zonder sneeuwval van betekenis. Je kan van alles doen met sneeuw. Sneeuwpoppen maken, of sneeuwengeltjes. Dan wordt je wel een beetje koud, maar als je je goed inpakt moet dat wel goed komen. Wat ook gezellig is, is om te sleeën. Heerlijk door mama of papa getrokken worden. Maar dat kan natuurlijk ook door oma of opa of je grote broer en zus. Sneeuw komt in Nederland maar zo weinig voor. Misschien 1 a 2 keer per jaar of soms helemaal niet. Dus mocht het sneeuwen dan is het fijn als je thuis bent en lekker naar buiten kan kijken of er lekker mee spelen.

Koek en sopie

Bijvoorbeeld een sneeuwballen gevecht houden en daarna heerlijk chocolade meld drinken met slagroom. Daar wordt je weer lekker warm van. Dat wordt ook wel koek en sopie genoemd.

Vroeger stonden die tentjes altijd bij het natuurijs. Dan kwam iedereen op zijn schaatsen naar buiten en ging een rondje op de plas maken.

Aanmelden

Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden dan kan dat via www.jillzkinderdagverblijf.nl/aanmelden

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Jillz Kinderdagverblijf is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Jillz Kinderdagverblijf heeft 2 groepen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderdagverblijf Amstelveen Lindenlaan

Wij zijn al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderopvang Amstelveen Benderslaan

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 2-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.