Met een groepje zijn we eendjes kijken. We gingen met de bolderkar op pad, twee zelfs want we hadden zeven kinderen mee genomen. Omdat we lekker aan het wandelen waren en nog boeken van het 10 jaar feest hadden zijn we naar de bieb geweest.

Bieb

De bieb op het Stadshart is erg leuk. Er is een speciaal hoekje gemaakt voor de kinderen. Waar ze kunnen lezen maar ook kunnen zitten en luisteren naar boeken. We hebben verschillende boeken voorgelezen.

Voorlezen voor baby’s

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Ontwikkeling

Baby’s, peuters en kleuters die door hun ouders worden voorgelezen, ontwikkelen een voorsprong in hun taalontwikkeling. Voorlezen verklaart 8% van de verschillen tussen kinderen in woordenschat, ontluikende geletterdheid en beginnende leesvaardigheid. Voorlezen betaalt zich vooral uit in de eerste jaren van het taal- en leesonderwijs. Het helpt bij het leren lezen als kinderen thuis in aanraking zijn geweest met letters en woorden.

Alle kinderen profiteren in dezelfde mate van voorlezen. Het maakt niet uit hoe hoog het opleidingsniveau of de sociale status van hun ouders is. Evenmin doet de moedertaal die zij thuis spreken ertoe voor het effect.

Voor meer foto’s van de eendjes kijken en meer zie hier.