We zitten in een natuurrijke omgeving daardoor zijn er overal wel slootjes met water waar eendjes en andere dieren in zwemmen. We gaan vaak met de kinderen op stap.

Op stap

Wekelijks gaan we met de kinderen op stap met de bolderkar of lopend met het evacuatietouw. We gaan dan bijvoorbeeld naar de eendjes kijken of gewoon een blokje om en naar alle mooie bloemen of bomen kijken. Maar wat ze ook leuk en mooi vinden zijn de grote vrachtauto’s op straat.

Vrachtauto’s, politieauto

Maar niet alleen de eendjes bekijken we of bespreken we, maar ook al het andere wat we op straat tegenkomen. Vooral de jongens vinden grote vrachtauto’s politieauto’s of brandweer wagens erg mooi en interessant. We moeten dan altijd even kijken wat ze doen en waar ze naar toe gaan.

Eendjes voeren of niet?

Winterkou is voor niemand fijn, en al helemaal niet voor die sneue eenden die dag en nacht buiten moeten bivakkeren. Zeker als de grond en het water bevroren zijn, kunnen ze wel wat extra voer gebruiken toch? Hoe gezellig! Muts op, wanten aan, zak oud brood mee en op naar het park… Maar uhm, zitten die beesten eigenlijk wel te wachten op jouw oude stukken brood? Dit zijn de do’s en don’ts van het eendjes voeren.

Volgens de Vogelbescherming kan eendjes voeren gewoon, maar alleen als je het op een verantwoorde manier doet. Stiekem is het is niet echt nodig namelijk. Eenden eten ‘s winters vooral gras en waterplanten en dat kunnen ze hartstikke goed zelf vinden. Maar het kan geen kwaad om, zeker tijdens koude dagen, in het park of in de tuin een beetje bij te voeren. Mais, granen en broodkruimels zijn prima voer voor vogels en eenden. Het is alleen wel belangrijk om gevarieerd en met mate te voeren. Goh, waar hebben we dat eerder gehoord…

We voeren de eenden niet, dat is helemaal niet goed voor ze en daar worden ze ook lui en dik van. Voor meer info hier over zie deze link.

Kinderdagverblijf Amstelveen

zoek je een leuke kinderdagverblijf in Amstelveen neem dan contact met ons op via info@jillzkinderdagverblijf.nl