Wat een engeltjes zijn de kinderen bij Jillz Kinderdagverblijf, daarom hebben alle kinderen zelf ook engeltjes gemaakt. We knutselen voor elk thema met de kinderen. Nu is het thema kerst.

Thema kerst

Voor het thema kerst, doen we altijd verschillende activiteiten met de kinderen. De ene keer doen we een knutsel activiteit zoals nu engeltjes maken, of we zingen liedjes, of maken andere knutselwerkjes.

Knutselen voor kerst

Veel kinderen zijn dol op knutselen. We maken dan ook verschillende knutselwerkjes met de kinderen. We werken met verschillende materialen en  vormen.

Fijne motoriek

Met scheerschuimspelen is erg leuk en grappig. Maar de kinderen leren er ook wat van. Je leert je fijne motoriek te ontwikkelen maar ook met verschillende materialen te werken. en wat voor kleur het allemaal kan geven. Scheerschuim is bv heerlijk om door heen te gaan met je handen. sommige kinderen vinden het heerlijk en genieten ervan maar je hebt ook kinderen die het vies vinden als ze iets aan je handen hebben.wat je niet zo makkelijk ervan af kan krijgen.

De basis van de fijne motoriek wordt al vroeg gelegd: je baby grijpt naar alles wat los en vast zit. Eerst met zijn hele hand, wat later met duim en wijsvinger. Die motorische vaardigheden breiden zich steeds meer uit, tot de kleinste voorwerpen niet meer veilig zijn voor je kind.

Wat is fijne motoriek?

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Hierbij is er een onderscheid tussen de grove en fijne motoriek. De grove motoriek gaat over grove bewegingen, zoals zwaaien, wijzen, rollen, kruipen en lopen. Bij de fijne motoriek draait het allemaal om de fijne bewegingen: tekenen, knippen, met een lepel eten of het vasthouden van een potlood.

Voelen, aanraken en vastpakken: al deze vaardigheden helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Tegelijkertijd worden ook de zintuigen getraind: tijdens het aanraken en vastpakken van voorwerpen ontwikkelt je baby ook zijn tastzin. De motorische ontwikkeling én de zintuigelijke ontwikkeling gaan dus hand in hand.

Ontwikkeling fijne motoriek

Langzaam maar zeker krijgt je kind er steeds meer motorische vaardigheden bij. Grijpt of slaat hij eerst nog ongecontroleerd, met zes maanden pakt hij al voorwerpen op mét gebruik van zijn duim, en onderzoekt hij ze grondig. Een paar maanden later krijgt hij de pincetgreep onder de knie en pakt hij zonder problemen een rozijntje van de grond. De pincetgreep is het oppakken van iets kleins met duim en wijsvinger. De eerste stappen in de ontwikkeling van de fijne motoriek zijn gezet.

Eigen ontwikkeling

We knutselen erg vaak met de kinderen. De meeste kinderen vinden het erg leuk om te doen, en als ze er geen zin in hebben dan hoeft het natuurlijk niet.We laten de kinderen zelf hun creaties maken, het hoeft niet precies te zijn hoe wij dat willen. Zo kunnen ze zich zelf ontwikkelen en ontdekken op hun eigen tempo.

Leuke, en grappige knutselwerkjes zien, klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Zie foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.