Met fruit maak je de heerlijkste traktaties voor kinderen en het is nog gezond en heel lekker ook.

Gezonde traktaties

We proberen de ouders zoveel mogelijk gezonde traktaties uit te laten delen. En dat gaat de laatste tijd erg goed. De ouders worden creatief en maken er iets moois van.

Verjaardag

Bij JIllz Kinderdagverblijf vieren we altijd de verjaardag van het kind erg groot. Er wordt gezongen, we halen er muziek instrumenten bij en de jarige krijgt een kadootje. Vaak wordt er ook door de jarige uitgedeeld. We vragen aan de ouders of ze rekening willen houden met een gezonde traktaties. Zodat alle kinderen iets gezonds naar binnen krijgen.

Fruittraktatie

Met fruit kan je heerlijke en leuke traktaties maken. Voor de kinderen gaat het er vaak om hoe het eruit ziet en als dat al mooi is dan is het helemaal niet erg om fruit als traktatie te eten. Integendeel je ziet ze er vaak van smullen.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Voor meer foto’s zie hier.

Er worden steeds meer gezonde traktaties uitgedeeld bij een verjaardagsfeestje of gewoon feestje. Steeds meer ouders worden bewust van de vele zoetigheid die kinderen binnen krijgen.

Gezond trakteren

Bij de keuze van een traktatie vragen wij u om rekening te houden met het beleid van Jillz Kinderdagverblijf met betrekking tot de voeding voor de kinderen. Het traktatiebeleid is opgesteld in samenspraak met een dietiste van “Voeding in de Praktijk”. Een belangrijk uitgangspunt dat wij hanteren bij het trakteren is: matig met zoet, vet en zout.

Een verjaardag betekent feest en daarbij hoort meestal een traktatie. Er kan zowel een niet-eetbare traktatie als een eetbare traktatie aangeboden worden. Wij vinden het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn. We vragen ouders dan ook om traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken.

Ouders kunnen de richtlijnen trakteren van het Voedingscentrum raadplegen. Voor traktatie-ideeën adviseren wij het boek ‘Feest! 46 traktaties voor school of thuis’ van het Voedingscentrum en de website www.gezondtrakteren.nl. Hebben ouders een (ongezonde) traktatie meegegeven die niet binnen het beleid past, dan delen wij deze niet uit maar doen we deze in de tas van de kinderen.

Onze voorkeur gaat uit naar:

  • Fruit, zoals appel, banaan, mandarijn, meloen, pruimen.
  • Rauwkost zoals komkommer, worteltjes, tomaat, paprika etc.
  • Rijstwafel.
  • Volkoren soepstengels.
  • Eierkoek (volkoren).
  • Biscuitje (volkoren).
  • Sultana naturel.
  • Ontbijtkoek (volkoren).
  • Rozijntjes.
  • Klein Danoontje (minder suiker).

Ook deze gezonde traktaties kunnen leuk worden gemaakt. Traktaties die hier op lijken en ook voldoen aan het criterium weinig suiker, weinig vet en weinig zout zijn ook toegestaan. Bij warm weer kan uw kind ook een ijsje trakteren. Ouders kunnen van tevoren aan de pedagogisch medewerkers op de groep vragen of er kinderen met allergieën zijn, zodat zij hier eventueel rekening mee kunnen houden.

Ook het uitdelen van niet eetbare traktaties is een mogelijkheid. Ideeën: grabbelton met cadeautjes: bellenblaas, mooie ballon, klik klak kikker, grote stuiterbal, vierkleurenpotlood, armbandje, pen, jojo, enz.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze team 2021 zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.