Bij Jillz Kinderdagverblijf eten we zoveel mogelijk gezond eten. Gedurende de dag eten we verse en natuurlijke producten. We bereiden alle hapjes zoals fruit hapje en warme maaltijden zelf en vers.

Voedingsbeleid

Kinderen zijn volop in de groei, daarom is het zo belangrijk dat een kind gezond en gevarieerd eet.

Gevarieerde voeding

Op Jillz kinderdagverblijf hebben wij hier ons voedingsbeleid op aangepast. Om de kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden variëren we alle eetmomenten op het kinderdagverblijf. Hierbij kijken we goed naar de groentes, fruitsoorten en het beleg die al gegeten mogen worden op deze leeftijd.

Warme maaltijden (met natuurlijke ingrediënten)

Wij hebben onlangs een steamer aangeschaft! Hiermee bereiden we 3 keer in de week een warme gezonde maaltijd. Elke keer op een andere dag. Met de steamer worden verse groente, kip/vis/vegetarisch vlees, rijst of aardappelen gestoomd. De smaak blijft op deze manier beter in het eten bewaard. Ook kook je op deze manier gezonder en blijven de vitamine en mineralen intact. De kruiden halen we uit ons zelfgemaakte kruiden tuintje.

Volkoren brood, crackers & rauwkost

Daarnaast eten wij op de andere dagen fijn volkoren brood met gevarieerd (vegetarisch)beleg.
Ook hebben wij de yoghurt onlangs vervangen door crackers met gezonde smeersels en rauwkost. Dit hebben wij gedaan, omdat kinderen door de dag heen al veel zuivel binnen krijgen. Ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe smaken. De kinderen zijn al goed gewend en kunnen nu lekker genieten van een crackertje met avocado of groene tapenade. Ook de rauwkost hebben we uitgebreid met veel verschillende smaakjes, zoals olijven en augurken.

Vers fruit

Daarnaast krijgen de kinderen elke dag vers fruit. Ook hierbij streven we naar variatie. Dagelijks krijgen de kinderen banaan, appel en peer en als extra een seizoensfruit. Zo laten we de kinderen kennis maken met verschillende fruitsoorten.

Zelf eten maken

Wij vinden het belangrijk om de kinderen te betrekken bij de eetmoment. Dit doen wij door ze veel zelf te laten doen. Zo kunnen ze zelf het brood smeren, helpen bij koken, helpen met afruimen of afwassen. Ook ondernemen we verschillende kookactiviteiten. De kinderen vinden dit erg leuk, waardoor zij nog meer plezier beleven aan de een gezonde voeding.

door deze maatregelen proberen we onze kinderen zo gezond eten te geven.