Bij Jillz Kinderdagverblijf leren we de kinderen over groeien. Dat kan op verschillende manieren. Op spelenderwijze proberen we dat de kinderen aan te leren.

Bloembollen

Een bloembol is een bolvormig, ondergronds deel van een plant. Planten die dat soort bollen hebben worden bolgewassen genoemd. De plant gebruikt de bol om voedsel op te slaan. Op die manier kan een bolgewas de winter overleven. Na de winter kan de plant uit de bol weer groeien.

Een bol heeft verschillende dingen nodig om te groeien. Je moet zorgen dat een bloembol voldoende water heeft, genoeg zonlicht en genoeg ruimte om te groeien. Op dit plaatje zie je hoe een bloembol van verschillende bloemen er onder en boven de grond eruit ziet.

Verschillende soorten bloembollen

Er zijn heel veel verschillende bloembollen. De bekendste zijn tulpen, narcissen, sneeuwklokjes, blauwe druifjes, lelies en krokussen.

Water geven

Dagelijks zullen de kinderen naar de bloembollen kijken, erover praten en water geven. Zo kunnen de kinderen zien hoe het groeit, wat het nodig heeft en dat je goed voor plant en dier moet zorgen om te blijven leven. De kinderen mogen dan  omstebeurt de bollen water geven. En dat vinden de kinderen natuurlijk erg leuk. Zo zien de kinderen hoe de bollen groeien en wat ervoor nodig is. Water, zonlicht, geduld en een beetje liefde.

Voor nog meer foto’s zie hier.