Jillz Kinderdagverblijf wordt steeds meer een groen kinderdagverblijf. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat kinderen op een speelse wijze leren ontdekken in een groene tuin.

Spel en ontdekkingen

De lente komt er weer aan. Dus tijd om de tuin weer helemaal klaar te maken voor oneindig veel speelplezier.

Dit willen we doen door  onze tuin een groen kinderdagverblijf van te maken.  Buiten spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Je komt in aanraking met verschillende materialen en komt te staan voor verschillende uitdagingen,  daarom zorgen wij bij Jillz Kinderdagverblijf dat we in ieder geval twee keer per dag lekker buiten spelen.

Omdat we zoveel buiten zijn is het idee om een buitenruimte te ontwikkelen waarin de kinderen elke dag weer op avontuur kunnen. Het idee is om met kleine veranderingen en attributen  te zorgen voor meer groen en meer uitdagingen, zodat elke dag buiten spelen weer leidt tot nieuwe spel en ontdekkingen.

Gezonde voeding

Elke dag eten we bij Jillz Kinderdagverblijf verse en gezonde voeding, maaltijden. Zoals fijn volkoren brood en vegetarische producten. Maar we maken ook ons eigen broodbeleg met bijvoorbeeld, kikkererwten, avocado. Twee keer per week maken we een warme verse maaltijd met ingrediënten uit eigen tuin.
De kinderen hebben eerst zelf de kruiden en groente zelf gezaaid en daarna gepot in ons buiten tuintje om zo er zeker van te zijn dat we een gezonde voeding naar binnen krijgen.

Met deze producten koken we onder ander verse broccolisoep, pompoensoep en dan wordt verse basilicum uit ons eigen tuintje toegevoegd.

Kinderen

Wat natuurlijk het leukste is, is dat de kinderen mee mogen helpen, zo zien ze waar verse producten vandaan komen, hoe het smaakt en wat je ermee kan doen. Op ons groen kinderdagverblijf bereiden we alle maaltijden in een steamer waardoor alle smaken en vitamine erin blijven en wat natuurlijk erg gezond is.

Voor meer foto’s zie hier.