We zijn een groen kinderopvang, kinderdagverblijf.

Natuurbeleving neemt een bijzondere rol in bij Jillz kinderdagverblijf. We gaan minstens twee keer per dag naar buiten met de kinderen. Daar zorgen ze zelf voor de moestuin, gaan ze op avontuur in de ‘ontdektuin’ en spelen ze op de speelweide.

Kleinschalige kinderopvang

We zijn kleinschalig kinderopvang en hebben maar een stamgroep. Daardoor kennen de kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers elkaar allemaal.

Groen staat bij ons voor duurzaamheid, gezond en natuur. Dit zijn de kernwoorden die onze opvang een gezicht geven.

Duurzaamheid betekent voor Groen kinderopvang de inrichting zoveel mogelijk laten bestaan uit duurzame (gebruikte) materialen.

Bij voeding voor de kinderen ligt de nadruk op gezond, we letten op gebruik van minder zout en suiker en eten lekkere maar gezonde snacks.

We spelen veel buiten en laten kinderen beleven hoe leuk dat is. We hebben namelijk een leuke speelse ontdekkingstuin ontwikkeld en gecreëerd waar de kinderen het heerlijk vinden om te spelen en te ontdekken.

Groen

Jillz kinderdagverblijf is steeds meer een ‘groen’ kinderdagverblijf aan het worden.

Door in te spelen op de omgeving van het kinderdagverblijf betrekken we de natuur en daarmee het groen bij onze dagelijkse activiteiten.

De natuur biedt ons talloze mogelijkheden te leren, te ontdekken, te voelen en te proeven.

Op deze manier stimuleren we de ontwikkelingsgebieden van kinderen en is de natuur hier een onderdeel van.

We eten uit ons eigen kruiden en groente tuintje. Deze hebben we samen met de kinderen gemaakt. De kinderen vinden het geweldig mooi om te zien hoe hun zaadje een mooi plantje is geworden met een tomaatje bijvoorbeeld eraan.

Daarna proeven we natuurlijk met zijn allen de groentes of kruiden die we geoogst hebben.