Jillz Kinderdagverblijf is ook een beetje een groene opvang voor kinderen. We hebben namelijk een eigen bio tuintje waar we al veel uit geoogst hebben.

Bio tuintje

In onze bio tuin zaaien we met de kinderen samen verschillende groentes. Dagelijks kijken we dan hoe het groeit en bloeit. Dagelijks geven de kinderen water mocht dat nodig zijn. In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Bij een groene opvang hoort ook veel bewegen bij en buiten spelen.

Bewegen

Bewegen is goed voor de kinderen en goed voor de gezondheid. Daarom gaan we minimaal 1x per dag naar buiten en als het kan wel 2x per dag. De kinderen kunnen dan lekker rennen en springen en hun energie op een goede manier kwijt. Ook gewoon een frisse neus halen is heerlijk. Je komt weer helemaal fit binnen.

Groente oogsten

We hebben al een aantal jaren achter elkaar verschillende groentes geoogst uit ons eigen bio tuintje. En heerlijk dat het smaakte, de kinderen vonden de sperziebonen, de tomaten maar ook de paprika’s erg lekker. Ze smaken voller en misschien ook omdat je ze zelf gezaaid en hebt zien groeien smaken ze nog lekkerder.

Voor meer foto’s zie hier.