Bij Jillz staat gezonde voeding hoog in het vaandel, we eten daarom dagelijks groente. Diversiteit en verse ingrediënten vinden wij erg belangrijk. Een eitje op volkoren brood, verse groente maar ook couscous met groente, verschillende soorten soep of een heerlijke volkorenpasta met verse zalm. Het gaat er allemaal in als koek.

Creatief met eten

Met eten kan je hele leuke en creatieve dingen maken. Zo krijg je kinderen de kinderen net weer iets anders voor geschoteld en de kinderen die het moeilijk vinden om rauwkost bv te eten toch aan het eten. Mooi om te zien dat zien eten doet eten.

Voedingsbeleid

Jillz Kinderdagverblijf’ wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon. Daarom hanteren wij op onze kinderopvang een voedingsbeleid opgesteld in samenwerking met het Voedingscentrum, diëtist en natuurvoedingskundige.

Eten en drinken biedt kinderen de gelegenheid nieuwe ervaringen op te doen, eigen smaken en behoefte te ontdekken en zorgt voor sociale momenten.

In ons voedingsbeleid hebben we aandacht voor: gezond eten, gevarieerd eten, voorkomen van overgewicht, zoveel mogelijk pure en regelmatig biologische producten.

Dat betekent onder andere dat wij:

  • vooral basisproducten uit de Schijf van Vijf aanbieden.
  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren.  Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes

Menu

Elke dag bieden wij de kinderen een gezonde voeding, gezonde maaltijd aan. Drie keer per week daarvan eten wij warm. De maaltijden bereiden we in onze steamer, waardoor alle vitaminen en mineralen intact blijven. We gebruiken verse ingrediënten en eten kip of vegetarisch vlees, zodat alle kinderen mee kunnen eten.

Op de gang hangt elke maand een menu zodat de ouders zien wanneer en wat we in de week eten.

Een aantal gerechten zijn.

Gerechten

Volkoren pasta met verse zalm. Couscous met groente Broccoli, groente, tomaten, pompoen soep Rijst met kip en verse groente. Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Jillz Kinderdagverblijf is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Jillz Kinderdagverblijf heeft 2 groepen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderdagverblijf Amstelveen Lindenlaan

Wij zijn al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderopvang Amstelveen Benderslaan

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 2-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.