We hebben deze dagen toch een beetje aan Halloween gedaan. Halloween wordt gevierd op 31 oktober. We gaan lekker griezelen op het niveau van een peuter. Durf jij.

Halloween is in veel landen een feestdag.

Feestdag

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland en België en andere Europese landen.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar halloweenfeesten. Ook is de pompoen een traditioneel item tijdens het feest. Onder andere pompoensoep wordt er dan gegeten.

Pompoensoep

Het is weer pompoensoep tijd, ze zijn weer volop te verkrijgen en heerlijk om soep mee te maken. De kinderen vinden het heerlijk en is nog makkelijk en simpel te bereiden. En het voornaamste is ook nog dat het heel gezond is voor je. Hieronder lees je het recept van de pompoensoep.

Recept pompoensoep

Schil de pompoen en maak er kleine blokjes van. Doe deze blokjes in een pan water. Voeg toe aan de blokjes in water een gesneden prei, een gesneden winter wortel en een geschilde appel.

Voeg aan kruiden basilicum en een soepblokje toe. Laat dit een tijdje pruttelen tot de wortel en de pompoen zacht zijn.

Als alles zacht is kunt u alles met de staafmixer pureren.  Laat het nog even zacht door pruttelen.

Serveer met brood of een stoepstengel. En heerlijk smullen maar.

Voor meer foto’s zie hier.