De herfst is alweer begonnen. Dat is altijd een leuke tijd om allerlei leuke knutsel activiteiten met de kinderen te doen. Doordat je in de herfst veel natuurlijke materialen kan gebruiken maakt dat het knutselen erg leuk. Verschillende dingen hebben we bedacht bijvoorbeeld egeltjes maken.

Egeltjes

We hebben met de kinderen zelf egeltjes gemaakt. Eerst mochten ze met klei een balletje rollen, daarna een beetje plat maken aan de onderkant. Voor dat het droog wordt mochten de kinderen daar korte stukjes rietjes in doen. en natuurlijk leuke oogjes op plakken. Nu lekker een nachtje laten drogen. En daar hebben we nu hele mooie egeltjes van gemaakt. Deze staan allemaal mooi op de thema tafel.

Thema tafel

We hebben een leuke thema tafel gecreëerd. Twee planken hebben we in de kast vrijgemaakt waar de spulletjes voor het thema tentoongesteld kunnen worden. Er staan allemaal herfst spulletjes in en de andere plank staan de egeltjes. De beukennootjes die we met verf gemaakt hebben hangen aan de wand.

Beukennootjes

De kinderen hebben met verf en hun handen beukennootjes gemaakt. Ze mochten eerst zelf hun handje bruin schilderen en die op het papier afdrukken. Daarna met donker bruin het hoedje van de beukennoot. Erg leuk zijn ze geworden en de kinderen zijn er super trots op.

Voor meer foto’s zie hier.