De herfst is nu eindelijk begonnen. Het begint koud te worden en het ziet er de hele dag donker uit. Er hangt regen in de lucht.

Herfst (of najaar) is 1 van de 4 seizoenen, naast de lentezomer en winter. De herfst begint officieel op 21 september en duurt tot en met 20 december. De zon gaat steeds minder schijnen. Dat deed hij eigenlijk al na 21 juni. Alle planten, bomen en dieren maken zich klaar voor de komende winter.

Knutselen met natuurlijke materialen

Knutselen nu met baby’s, dreumes en peuters is mega gezellig! Dit seizoen is een ideaal seizoen om lekker binnen te blijven met een kopje thee en een knutselwerkje.

Je kan hele leuke knutselideeën op doen met materialen die je vaak wel in huis kunt vinden: wijnjurken, jampotjes, wc rolletjes of keukenrollen.

Ouders vinden het vaak geweldig om een herfst knutsel te krijgen van hun kinderen. En wat is er nou mooier om in de herfsttijd ook daadwerkelijk herfst activiteiten te ondernemen? Voor sommige herfstknutsels moet je zelfs naar buiten, dus je krijgt meteen wat frisse lucht.

Rondje buiten lopen

Je kan bijvoorbeeld een rondje buiten lopen met de kinderen. De kleuren van de bomen zien er prachtig uit. Met de bladeren kan je bijvoorbeeld weer iets moois knutselen. van de blaadjes de manen van een leeuw maken of de blaadjes drogen in een boek en daarna opplakken.

Voor meer foto’s zie hier.