Het is herfst. De bomen verliezen hun bladeren, eikeltjes en kastanjes liggen op de grond. De dagen worden natter en kouder. Maar de herfst is de leukste tijd om samen met je kind(eren) de natuur te beleven. Samen bladeren zoeken, of kastanjes en daarmee hele leuke knutselwerkjes maken.

Jaargetijde

De herfst begint officieel op 21 september en duurt t/m 20 december. De zon gaat steeds minder schijnen. Dat deed hij eigenlijk al na 21 juni. Alle planten, bomen en dieren maken zich klaar voor de komende winter. Nederland heeft vier jaargetijde, de zomer, de herfst, de winter en de lente. De meeste planten, dieren en mensen zijn het wel gewend hier, maar de eerste dagen, weken blijven voor iedereen toch even wennen. Met elk jaar getijde kan je leuke knutsel activiteiten doen, maar het meest natuurlijke knutselwerkjes zijn met de herfst.

Knutsel activiteiten

Jillz Kinderdagverblijf is een steeds groener wordende kinderopvang geworden, en daar hoort natuurlijk knutselen met natuurlijke materialen helemaal bij.

We hebben eerst met de kinderen buiten gewandeld om te vertellen en praten over de veranderingen in het weer en wat er buiten nog meer gebeurd. De wat oudere kinderen konden heel goed opmerken dat het kouder geworden is, dat de blaadjes een andere kleur hebben en dat het blaadjes op de grond vallen. We komen ook nog andere dingen tegen, bijvoorbeeld beukennootjes en paddenstoelen.

PaddenstoelenV

We zijn niet zo heel veel paddenstoelen tegen gekomen, maar bij ons op het raam zijn ze geschilderd en paddenstoelen zijn natuurlijk erg leuk en vrolijk. Daarom hebben we gewoon paddenstoelen met de kinderen geknutseld. De kinderen mogen zelf bepalen hoe de paddenstoel eruit ziet.

De herfst duurt nog even dus we gaan vast nog meer leuke interessante activiteiten met de kinderen doen om zo nog meer bezig te zijn met het thema herfst.

Voor meer foto’s zie hier.