De afgelopen weken is er een enorme hitte in ons land. De kinderen hebben dan verkoeling nodig. De kinderen spelen dan met water.

Water spelen

We hebben dan badjes of emmers water of schelpen met water erin voor de kinderen neergezet. De kinderen kunnen dan heerlijk met hun voetjes en hun handjes zich zelf natmaken. Maar soms ook elkaar. Gelukkig gaat dat heel liefdevol en speels. Maar met deze hitte en die zo lang aanblijft vinden ze het zelfs niet meer zo leuk om buiten in de hitte te spelen. Ze zitten dan liever binnen in de airco.

Airco

Met dit warme weer wat zo lang aanblijft zitten de kinderen ook vaak binnen in de airco. Je kan dan weer gewoon spelen en doen waar je zin in hebt. Ze hadden zelfs zin om te twister. Of lekker te knutselen. Maar er zijn ook een aantal regels afgesproken met dit warme weer. Bijvoorbeeld meer drinken.

Veel drinken

Omdat het zo warm blijft is het goed dat de kinderen veel drinken, ze krijgen dan in ieder geval 2x meer dan de reguliere drinkmomenten die we al hebben. De kinderen vinden dat ook lekker maar het is ook goed voor ze, want die kleine lichaampjes verliezen veel meer vocht dan we denken.

Voor meer foto’s zie hier.