We hebben een nieuw houten speelhuisje aangeschaft en die is heel erg in trek, de hele dag willen de kinderen erin spelen. We hebben het leuk afgemaakt met bloemenpotten.

We hebben een leuk nieuw houten speelhuisje voor de peuters in de tuin van onze locatie op de Benderslaan, Amstelveen. Je kan er heel veel mee doen. Het speelhuisje heeft namelijk een groente en fruit kraampje, tankstation, je kan er bellen en pinnen. Door verschillende gaten heen kruipen en zelfs basketballen. Maar dat het buiten is, is natuurlijk ook erg leuk want dan kan je toch nog lekker buitenspelen en mocht het nodig zijn schuilen.

Buitenspelen

De kinderen vinden het altijd erg lekker en fijn om buiten te spelen, lekker even een frisse neus halen en lekker even je energie kwijt raken. Daarom proberen we minimaal een keer per dag met de kinderen naar buiten te gaan. Dat is goed voor de grove motoriek te ontwikkelen maar ook goed voor de gezondheid van de kinderen.

Op het grote schoolplein staat een groene tuin. Hier mogen wij ook gebruik van maken en naar kijken hoe de groente en fruit groeit. Maar ook op ons eigen speelplaats hebben we een tuintje.

Op de Lindenlaan staat nu een houten speelhuisje maar ook een rups en leuke boomstammetjes, zandbak en nog veel meer.

Groene opvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Gezonde voeding

Gezonde voeding vinden we heel belangrijk, als de kinderen van jongs af aan leren hoe en wat ze allemaal kunnen eten worden het vaak goede eters. Ook om te zien waar het eten vandaan komt is erg belangrijk. We leren de kinderen dan ook dat via een zaadje een lekkere groente of fruit uit kan komen. Dagelijks lopen we dan even langs het groene tuin om te kijken of het al gegroeid is. Laatst hebben we nog sperziebonen uit onze eigen tuin gegeten. En heerlijk dat ze waren.

Wil je meer weten over de uitgangspunten van onze opvang en voeding? Bekijk ons pedagogisch en voedingsbeleid.

Gezond opgroeien

De gezondheid van jonge kinderen bevorderen heeft voordelen. Jong geleerd is immers oud gedaan. (On)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd ook op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen kan leiden. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Ze kunnen langer en beter participeren in de maatschappij. Het aanleren van gezond gedrag kan dan ook het beste zo jong mogelijk beginnen.

Bekijk meer foto’s op Facebook! 

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.