De kinderen hebben hele leuke ijsberen gemaakt. Door de kinderen met verschillende materialen te laten werken, kunnen ze hun eigen creativiteit ontwikkelen. En dat is iets wat wij erg belangrijk vinden en stimuleren.

ijsberen

De ijsbeer of poolbeer is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren. De ijsbeer komt enkel voor in en rond het noordpoolgebied. Hij is het meest vleesetend van alle beren, en leeft vooral van zeehonden.

De ijsbeer woont alleen maar in het noordpoolgebied. Familie. De ijsbeer is natuurlijk een zoogdier, dit wil zeggen dat hun jongen levend op de wereld worden gezet en dat ze hun jongen zogen. De ijsbeer is ook een roofdier. Daar bedoel ik mee dat ze op levende dieren jagen. Natuurlijk is de ijsbeer familie van de beren zoals bijvoorbeeld de “grizzlybeer, de bruine beer ….”

 

Vacht en ogen

De vacht van de ijsbeer is wit (niet perfect wit, heeft een gelige uitzicht) evenals de sneeuw en ijsvlaktes waar ze op leven. Om deze reden worden ze natuurlijk “ijsberen genoemd”. Deze witte kleur kan je een schutkleur noemen, maar zijn zwarte neus verraadt hem kilometers ver.

Voor meer foto’s van de knutsel werkjes klikt hier.