We hebben in onze feestweek ook een paar interactieve ochtenden met de kinderen gehad. Vandaag en gisteren kwam er een gitarist langs van LG Gitar school in Amstelveen. De kinderen hebben samen met de leraar liedjes gezongen, maar ook zelf op de gitaar gespeeld en gedanst.

Zingen en dansen

Eerst kwam de leraar met leuke kinderliedjes, maar daarna mochten de kinderen ook vertellen welk liedje ze wilde zingen. sommige kinderen zongen uit volle borst mee. Toen we er eenmaal inzaten gingen we ook staan en wie wilde mocht lekker mee dansen en klappen op de muziek.

Instrumenten

We hebben verschillende instrumenten die we gebruiken tijdens verjaardagen maar ook wel eens om een feestje te bouwen. Dit keer hebben we alleen de gitaren gebruikt. Rob de leraar had namelijk 2 kleine kindergitaren mee. De kinderen mochten daar op pingelen. Dat deden ze samen maar sommige ook alleen.

De waaghalzen gingen ook mee pingelen op de leraar zijn gitaar. De interactieve ochtenden waren echt een succes. Ook de pedagogisch medewerkers vonden het erg geslaagd.

We denken er nu aan om zelf ook af en toe een gitaar mee te nemen en met de kinderen te spelen of zelf op laten spelen.

Voor meer foto’s zie hier.