Jong ontmoet oud. We zijn weer met de kinderen naar het bejaarden tehuis, Huis aan de Poel geweest. Het was weer mooi om te zien hoe ze op elkaar reageren.

Huis aan de Poel

Al jaren gaat Jillz kinderdagverblijf met de grote kinderen om de zoveel tijd naar het bejaarden tehuis toe. De bewoners en de kinderen doen dat leuke dingen met elkaar. Je ziet de bewoners er echt van opknappen en weer gezellig mee doen met de kinderen. Bijvoorbeeld mee helpen kleuren of met de bal overgooien.

Bejaarden tehuis

Deze locatie ligt nabij natuurgebied de Poel en het oude centrum van Amstelveen. ’t Huis aan de Poel is gericht op kleinschalig wonen voor mensen met dementie, geeft intensieve zorg aan mensen met lichamelijke beperkingen en biedt Kortdurend Verblijf voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De locatie vervult daarnaast een grote rol in de wijk. ’t Huis aan de Poel beschikt over een groot restaurant, een pedicure en kapper, een ruim terras en diverse ruimtes voor activiteiten.

Kleuren

De activiteiten begeleider van huis aan de Poel had al wat kleurplaten voor ons klaar liggen, Prinsessen kleurplaten van Ariel of Woezel en Puk, maar ook een mooie trein of auto.

Activiteiten

We doen verschillende activiteiten met de kinderen en de bewoners, jong ontmoet oud. We gaan wat drinken met elkaar en krijgen daar een lekker koekje bij of rozijntjes. Verder hebben we met de bal overgegooid en dat vonden de kinderen erg leuk, even lekker springen en je energie kwijt raken.

Pedagogisch

Het is zo mooi om te zien hoe jong en oud, de ouderen en de kinderen op elkaar reageren. De bewoners fleuren helemaal op en de kinderen willen op oma’s of opa’s schoot zitten. Maar niet allemaal er zijn ook bewoners die het niet zo leuk vinden het en hte druk vinden. Net als kinderen die het ook soms wel spannend vinden. Maar uiteindelijk is het altijd een mooie, fijne ochtend met elkaar.

Voor meer foto’s zie hier.