Wat een boel kastanjes hebben we met de kinderen gevonden. Het is nu herfst en de straten liggen vol met bladeren, kastanjes en beukennootjes. Ziet er altijd leuk uit alle natuurlijke materialen die we in de herfst op straat vinden. Je kan met de natuurlijke materialen heel leuk knutselen.

Natuurlijk materiaal

Knutselen met bladeren en verven van kastanjes hebben we deze week gedaan, omdat het herfst is en de bladeren en kastanjes een voor een van de bomen vallen.

Herfst

De dagen worden korter en helaas ook natter. Al hadden we vorige week geluk met een paar hele mooie warme dagen. Dat komt helaas niet zo vaak meer voor dus daarom genoot iedereen er wel heel erg van.

Met de jaargetijde herfst kan je hele leuke knutsel ideeën bedenken. Bijvoorbeeld knutselen met kastanjes, eikeltjes maar natuurlijk ook knutselen met bladeren. Je kan hele leuke verschillende activiteiten bedenken met de herfst. Wij hebben met de kinderen hele leuke kunstwerkjes bedacht.

Kunstwerkjes

De kinderen hebben hele mooie kunstwerkjes gemaakt. De kinderen hebben eerst buiten hele mooie bladeren lopen zoeken. Dat was gelukkig niet zo moeilijk want de balderen liggen nu voor het oprapen. Door de wind en gelukkig nog niet zoveel regen zien de balderen er heel mooi uit. Samen met een paar pedagogische medewerkers zijn de kinderen een rondje in de buurt gaan lopen. De mooie bladeren hebben de kinderen in een tas gedaan.

Bij Jillz Kinderdagverblijf hebben alle kinderen een stuk papier gekregen waar al een gezicht van een leeuw op te zien was. Deze mochten de kinderen eerst betekenen hoe ze wilde.  Daarna hebben de kinderen de balderen in een rondje geplakt. De ene deed allemaal de zelfde kleur, maar een ander kindje vond mooi verschillende kleur bladeren te plakken. Maar vele kinderen deden gewoon het ene blaadje na het andere blaadje. Als er een rondje was gevormd van bladeren konden de kinderen het gezichtje van de leeuw erop plakken.

Grommmmm, grommmmm, grommmmm.

Wat een mooi leeuwtje hebben jullie gemaakt, en wat een prachtig kunstwerkje is het geworden. De kinderen en de pedagogisch medewerkers zijn erg trots wat de kinderen gemaakt hebben.

Voor meer foto’s zie hier.

Aanmelden

Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden dan kan dat via www.jillzkinderdagverblijf.nl/aanmelden

Het Palet

Voor meer info over het Palet zie hier www.hetpalet-zuid.nl

Foto’s van Jillz Kinderdagverblijf klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.