Deze hele week hebben de kinderen een heerlijke kerstlunch. De pedagogische medewerkers gaan dan heerlijke verschillende gerechten aan de kinderen aanbieden. Onder andere verse broodjes.

Broodjes

Heerlijke verse broodjes horen bij een kerst lunch, daarom hebben we verschillende broodjes voor de kinderen gehaald. Ze krijgen een krentenbol, een croissantje en als ze nog honger hebben een eigen gemaakt broodje. Ook zit er altijd weer veel lekkere verrassingen bij.

Verrassingen

Ook hoort erbij een heerlijke kerstlunch een verrassing. Daarom krijgen alle kinderen de mogelijkheid een vegetarisch worstje te nemen maar ook een eitje. En als grote verrassing krijgen alle kinderen een kerst koekje. Dat is het toetje van de dag. We geven nooit zoetigheid aan de kinderen maar 1x per jaar maken we een uitzondering en dat vinden de kinderen erg fijn.

De volgende verrassing is zelf broodjes maken.

Zelf broodjes baken

Om lekker zelf te kneden, iets met je handen te doen, verschillende structuren te voelen, gaan de kinderen ook elke dag zelf broodjes baken. De kinderen vinden dat ook erg leuk maar natuurlijk ook erg lekker. Soms eten we ze al op tijdens de kerst lunch maar in sommige gevallen krijgen de kinderen de broodjes mee naar huis.

Kunnen ze lekker aan hun vader en moeder laten zien en ook laten proeven en dat is natuurlijk ook erg leuk.

Voor meer foto’s zie hier.